fbpx

Як швидко замаринувати шашлик

Приготувати шашлик на природі з друзями – це ціла подія, чудовий привід нарешті зібратися разом і ще багато приємних переваг. Часто такий захід виходить незапланованим, а головна страва столу – м’ясо – заздалегідь не замаринованим.

У такій ситуації стане в нагоді один з рецептів швидкого маринаду . У запропонованій збірці зібрані рецепти для шашликового м’яса на швидку руку і без ризику зіпсувати класичний смак приготовленої на вогні улюбленої страви.

Швидкі маринади для шашлику

Маринад з ківі, найшвидший

На 3 кг м’яса потрібно 2 великих або 3 маленьких плода. Якщо фрукт м’який – розімніть його в кашку, а якщо твердий – дрібно наріжте. Змішайте ківі з нарізаним м’ясом, цибулею, сіллю і спеції додайте за бажанням. Через 30 хвилин м’ясо готове до смаження.

Вишневий маринад

Любителям кисло-солодкої нотки цей спосіб заготівлі м’яса припаде до душі. Такий маринад схожий з класичним грузинським рецептом через сухе винj в його складі.

Читайте також: Відмінна добірка: 10 найсмачніших і найшвидших салатів

3 кг м’яса посоліть, додайте 1 ст. л. паприки і залиште на 20 хвилин.
Потім влийте 200 мл концентрованого вишневого соку і 100 мл червоного сухого винa, накрийте кришкою. Досить 90 хвилин для того, щоб м’ясо просочилося вишневим ароматом, а винo зробило його м’яким.

Томатний маринад

М’ясо з томатами поєднується досить вдало, а такий метод маринування добре підкреслює смакові якості і соковитість готового шашлику. Вам знадобляться домашні консервовані помідори і розсіл від них.

У 150 мл розсолу додайте 4 перемелених помідора без шкірки, влийте 150 мл томатного соку. М’ясо наріжте, посоліть, додайте мелений чорний перець, залийте томатно. сумішшю. За бажанням додайте червону цибулю, нарізану кільцями. Маринують 90 хвилин.

Кефірний маринад

Залийте 3 кг м’яса сильногазованою мінеральною водою так, щоб вона повністю покрила нарізані шматки, і поставте під гніт на 2 години. Потім воду злийте, а м’ясо посоліть, додайте спеції і одну цибулину, нарізану кільцями. Додайте 1 л кефіру, через 20 хвилин м’ясо готове до смаження.

Діліться рецептами швидких маринадів для шашлику зі своїми друзями і обов’язково пробуйте їх всією компанією. Соковите, смачне і м’яке м’ясо вам гарантоване!

You cannot copy content of this page