fbpx

Як урятувати м’ясо з “душком”. Використовуючи підручні засоби, можна повернути м’ясу його природні властивості і готувати з нього страви, немов воно ніколи не мало неприємного запаху

Напевно кожна господиня стикалася з ситуацією, коли куплене м’ясо виявлялося з душком. Або малоприємний запах у нього з’явився в холодильнику. Не обов’язково відразу викидати його, можна спробувати виправити ситуацію за допомогою одного з методів, наведених нижче. Використовуючи підручні засоби, можна повернути м’яса його природні властивості і готувати з нього страви, немов воно ніколи не мало неприємного запаху. Однак, не забудьте перебрати вміст холодильника і видалити з нього продукти, що стали непридатними до вживання. Такі їстівні припаси вражають своїм смородом все навколишнє.   Джерело

Отже, перейдемо до методів усунення запаху.

Червоне сухе вuно

Сухе вино з червоного винограду само по собі має гарний “дезодерант”. Але якщо додати в нього трохи розмарину, то ефект буде набагато сильніший. Також не завадить щіпка запашного перцю і чебрецю. Гарненько перемішавши вuно з приправами, залийте ним м’ясо, яке краще попередньо розрізати на кілька частин. Необхідно витримати його в провині не менше 1-го години. Оброблений таким способом продукт найкраще запікати в духовці або обсмажити з цибулею і тушкувати.

Читайте також: «Хлорoфіліпт» – смарагдове диво. 12 маловідомих способів застосування

Гірчиця

Точно такий же ефект дає і звичайна гірчиця. Гарненько змастити нею м’ясо з усіх боків і почекайте години 2-3. Після чого стару гірчицю необхідно змити, помазати свіжої і запікати в духовці.

Аптечна ромашка

Для цього способу виправлення ситуації використовується аптечна ромашка. Не плутати з декоративною, що росте в квітниках і має великі рідкісні квіти. Потрібно приготувати відвар з неї, з додаванням цукру (3 чайних ложки на літр відвару). Дати йому охолонути до кімнатної температури і залити в чашку з м’ясом, щоб воно вкрилося відваром повністю. Витримувати потрібно 20-25 хвилин, а потім промити в слабосоленої воді.

Сіль і цукор

В даному випадку використовуються цукор і сіль. Візьміть по 1-й столовій ложці того і іншого і натріть черзі шматок м’яса з усіх боків. Починати потрібно з цукру. Через 2 години промийте в проточній воді.

Можна обійтися і однією сіллю. Тільки використовувати її треба у вигляді міцного соляного розчину: приблизно 50 г солі на літр води. Необхідно витримати зіпсований продукт в розчині не 2-3 години, а потім в стільки ж у змінному воді, щоб видалити зайву сіль.

Читайте також: Це чудове тісто, просто паличка виручалочка. Не потрібно нічого слоїти, розгортати, не потрібно багато рухів. Просто все змішати по черзі і поставити в холодильник

Гранатовий сік

Сік цього південного плода потрібно використовувати як маринад. Маринується м’ясо не менше 1-го години, після чого промивати не обов’язково.

У тому випадку, коли під час термічної обробки виявиться, що запах не нейтралізувався, не варто готувати його і далі. Змиріться з невдачею і попрощайтеся з ним.

You cannot copy content of this page