fbpx

Як відмити чашки від слідів кави та чаю: досвідчені господині розкрили 3 простих способи

Кава і чай мають безліч корисних властивостей, але є й одна негативна особливість – ці напої фарбують посуд.

Особливо проблематично підтримувати у чистоті кружки світлих тонів, тому що на них навіть легкий відтінок жовтизни буде кидатися в очі.

Однак є три прості способи, які допоможуть швидко та ефективно впоратися з нальотом.

Як привести чашки в порядок

Сода. Багато господинь для чайного та кавового посуду завжди використовують тільки соду. Вона дбайливо та делікатно очищає від забруднень, дезінфікує та не шкодить покриттю. До того ж сода безпечна, чого не скажеш про деякі засоби для посуду.

Лимон. Якщо у вас вдома часто з’являються лимони, то можна використовувати кілька шматочків для того, щоб здолати наліт, залишений тонізуючими напоями.

Просто обробіть свіжим шматочком лимона забруднені ділянки та змийте їх водою.

Лимонна кислота. Якщо свіжий лимон не зміг впоратися із завданням, то можна звернути увагу на надійніший засіб – лимонну кислоту.

Для цього потрібно влити в чашку гарячу воду і розчинити приблизно одну ложку засобу.

Через кілька хвилин просто сполосніть чашку під проточною водою.

Ну і найцікавіший спосіб, на моє щире переконання, це кисневий відбілювач(перкарбонат натрію). Бонусом цього способу є приємне мерехтіння і білизна посуду, які ви спостерігатимете після чищення. Отже у чашку засипаємо по половинці чайної ложки порошку та заливаємо окропом, води даємо половину чашки(буде шипіти і пінитися), десь за хвилини три можна оцінювати результат. Чому ще я люблю цей спосіб? Потім отриманий розчин можна злити у більшу ємність та поставити відбілювати у нього кухонні рушники(зникають навіть найстаріші плями).

You cannot copy content of this page