fbpx

Як з 4 інгредієнтів приготувати СМАЧНЮЧИЙ твердий сир – магазинного вам більше НІКОЛИ не захочеться

Приготувати домашній твердий сир не так вже й складно. Такий сир можна сміливо давати малюкові, адже в ньому не буде ніяких ароматичних добавок і барвників, пише Тарілка.

Інгредієнти для приготування домашнього твердого сиру:

  • Сир зернистий (не менше 9%) – 500 грам.
  • Молоко (чим жирніше, тим краще) – 500 мл.
  • Вершкове масло – 50 грам.
  • Сода – пів чайної ложечки.
  • Яйця – 1 штучка.
  • Сіль за смаком.

Як готується твердий домашній сир:

  1. Візьміть каструльку, вилийте туди молоко. Додайте сир і перемішайте дерев’яною ложкою або лопаткою. Доведіть все до кипіння і потримайте на вогні 10-15 хвилинок. Вогонь зробіть мінімальним, тоді сир не буде приставати до каструльки.
  2. Теперь візміть сито, бажано дуже дрібне і процідіть молочну масу. Якщо дрібного сита немає, тоді покладіть кілька шарів марлі на нього.
  3. Почекайте поки стече сироватка. А поки розтопіть вершкове масло в каструлі, вибийте в нього яйце, додайте соду. Коли масло вже «розійшлося» з содою і яйцем, тоді можна додавати варений сир.
  4. Знову зробіть невеликий вогонь і постійно помішуйте масу.
  5. Якщо Ви помітите, що маса пристає до каструлі, то додайте трохи сироватки. Коли Ваш сирок стане ніжно-жовтого кольору, то можете знімати з плити.
  6. Підготуйте форму, можете застелити її марлею і залийте туди масу. Відправляємо її стояти в холодильник на кілька годин, щоб сир застиг.
  7. Ось і готовий наш домашній твердий сир! Він підійде на бутерброд. Виходить не дуже солоним, але Ви можете контролювати його солоність самі. Набагато краще магазинного!

Спробуйте також: 1 літр молока, 200 мл сметани, 3 яйця – і смачнючий домашній сулугуні готовий

Смачного! Обов’язково діліться рецептом з друзями!

You cannot copy content of this page