fbpx

Якe свято 11 жовтня: щo відзначають в цей день

З чим і кого сьогодні вітати.

11 жовтня 2018 року відзначають відразу кілька цікавих свят, пише Лайм

Міжнародний день дівчаток

Свято було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН в грудні 2011 року. Його головною ідеєю є захист прав дівчаток по всьому світу. Також ця дата покликана зосередити увагу на численні проблеми, з якими стикаються діти та підлітки. Зокрема, мова йде про безпеку, здоров’я і освіту. У багатьох країнах в цей день проводять тематичні заходи, обговорюють актуальні тематичні питання і займаються благодійністю.

Всесвітній день зору

Це свято щорічно відзначається у другий четвер жовтня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Дата встановлена ​​для залучення максимальної уваги до проблем зору, різних патологій і хвoрoб, а також реабілітації людей з подібними недyгами.

Читайте також: КЕЙТ МІДДЛТОН ОРИГІНАЛЬНО ЗАМАСКУВАЛА ВИРІЗ НА ДИЗАЙНЕРСЬКІЙ СУКНІ (ФОТО)

Також в цей день проходить подія глобальної ініціативи з профілактики слiпоти під назвою “Бачення 2020: право на зір”. Створенням і організацією спільно займаються ВООЗ і Міжнародне агентство з профілактики сліпоти.

Іменини 11 жовтня

Олександр, Олексій, Анатолій, Ганна, Антон, Опанас, Валентин, Василь, В’ячеслав, Георгій, Григорій, Іван, Іларіон, Ілля, Кирило, Макар, Марія, Марк, Матвій, Мойсей, Микола, Прохор, Сергій, Семен, Федір, Уляна.

You cannot copy content of this page