fbpx

Якою ж красунею вона сама собі ще хвилину тому здавалась, а після слів доньки якось і плечі опустились. Одразу помітила свої зморшки і сивину на скронях

Ми всі живемо і чекаємо на щось. Хтось – від родичів, інші – подарунок від чоловіка на ювілей, весілля – поїздку на море, але більшість із нас просто живе це життя. Погодьтеся, живемо — день у день, без мети, сенсу та планів.

В один момент, і добре, якщо в 30, а не в 60, розуміємо — що даремно було прожите все життя. Нема ні досягнень, ні дітей, ні капіталу на майбутнє. Мрії такими і залишилися, самооцінка – на нулю, і добре слово сказати нікому, навіть якщо діти у фізичному плані і присутні. Щиро бажаємо всім, щоб кожен зміг упіймати за хвіст свій успіх, приготовлений йому долею, і нарешті почати жити, а не існувати.

Так, нехай їй 50, але яка ж гарна і молода вона зараз біля дзеркала крутиться, а як вона почувається в цій дуже дорогій, хоч і коротенькій шубці – ну, просто краса! І так стала, і так позує, і з капюшоном, і з пояском — писана красуня. Вона помолодшала, така радісна — півжиття на шубку цю копійки складала.

Ось, дочка з університету повернулася — шубка їй теж дуже до смаку припала. Собі попросила віддати її, мовляв, матері вже пізно у такому бігати, п’ятий десяток на носі. Так і остовпіла бідна жінка. Відразу в дзеркалі зморшки свої розглянула, та так виразно, і сивина на скронях теж стала помітнішою, рум’янець згас і настрій зіпсувався. Та що там настрій, фарби життя потьмяніли.

Шубу дочці віддала, і всю ніч ревіла в подушку, а вранці пішла шубу здавати, з таким виглядом у салон зайшла, що їй одразу гроші повернули — вирішили: краще не зв’язуватися.

Доньці сказала, що нема чого таке дороге на себе одягати. Та, звичайно, засмутилася, але так і не помітила, як її слова на маму вплинули. Жінка за відкладені гроші купила новий ноутбук — дочка ж своїм не давала користуватися, і почала якось його освоювати. І все у голові звучало:

— Я ще молода, рано мене у старці записувати. Рано.

А потім вона вирішила змінити свою долю кардинально. Поїхала до подруги за кордон, ніби як у гості, та там на роботі і залишилась. Зараз вона заміжня за італійцем. Живе на березі океану і разом із чоловіком тримають невелику крамничку.

Бачила її нещодавно: молода квітуча. Щастя воно всіх прикрашає і робить молодшим. А шуба їй не потрібна уже. Ні натуральна. ні штучна.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page