fbpx

Якщо чоловік тебе забезпечує, то вважає, що тепер ти його цілодобова служниця, і повинна сховати свою думку куди подалі. Домашня праця не цінується від слова «зовсім». Так і виходить: підбираєш гаманець — втрачаєш людину

Багато хто впевнений, що щастя безпосередньо залежить від матеріального благополуччя, а хто не згоден — просто сам себе дурить.

Відділ закупівель усім колективом святкував Новий Рік. Після того, як усі салати були з’їдені, а міцні напої випиті, у колег розпочалася суперечка про жіноче щастя.

— Найкраще мені жилося з першим чоловіком, — згадувала Євгенія Миколаївна, — Хоч і були бідні, як церковні миші. Любили одне одного, шанували. А потім він поїхав у довготривале відрядження, щоб заробити грошей, і тепер з ним вже багато років живе одна спритна вертихвістка. Ех! Я досі жалкую. Мій теперішній чоловік і заробляє достатньо, і людина він хороша, але між нами немає душевності чи якоїсь близькості. Ні, дівчатка, не в грошах щастя.

— Ще й як у грошах! — голосно заперечила жінці, охопленій ностальгією, заступник директора Ольга, — Я деякий час жила в безгрошів’ї — і при тому ані трохи не була щаслива.

— Це не через гроші.

— Саме через них! — Наполягала начальниця, — Без грошей жінка не може бути щасливою!

— Думаю, жіноче щастя в коханні, — несміливо вставила свої 5 копійок нова співробітниця, — Якщо зустрінеш споріднену душу — то і золотих гір не треба.

— От-от, — підтримала її Євгенія Миколаївна.

— Та без грошей нікого й не зустрінеш! — Наполягала Ольга, — Ось я, наприклад. Та що я, всі мої подруги: поки заробляли менше, то кожна шукала собі чоловіка соліднішого, щоб міг забезпечувати, щоб не довелося класти зуби на полицю та не плодити злидні. І що з того виходило? Нічого доброго! Якщо чоловік тебе забезпечує, то вважає, що тепер ти його цілодобова служниця, і повинна сховати свою думку куди подалі. Домашня праця не цінується від слова «зовсім». Так і виходить: підбираєш гаманець — втрачаєш людину. Ніколи розбиратися, чи добрий чоловік, чи душевний — головне, щоб покращив твоє матеріальне становище. Але як тільки я почала достатньо заробляти, тоді стала по-справжньому щасливою і вільною! Тепер мені не потрібен спонсор. Я почала жити в своє задоволення. Тоді, звідки не візьмись, на горизонті з’явилися заможні чоловіки.

— А й справді, чоловік у вас при грошах, — підтвердила жінка, яка зітхала за минулим шлюбом.

– Він успішний підприємець. Але я вийшла за нього заміж через те, що дуже сильно закохалася, знайшла в ньому, перш за все, надійного і розуміючого друга. Тепер гроші для мене не мають особливого значення, я їх і сама заробляю.

— Про що я й казала: щастя жінки в коханні, — підсумувала новенька.

— Та навряд ти будеш думати про кохання, якщо виживатимеш за копійки! — Знову заперечила Ольга, — Головне у житті достаток, моя люба!

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page