fbpx

Якщо дуже хочеться рум’яних ватрушoк до чаю, а одна тільки думка про те, щоб готувати дріжджове тісто навіває смуток-тугу, значить цей рецепт якраз для вас

Готується ця лінива ватрушка неймовірно просто і швидко з доступних інгредієнтів, які знайдуться в будинку у кожної господині. І не треба замішувати дріжджове тісто, чекати, поки воно підніметься кілька разів. А як результат – велика м’яка ватрушка з найніжнішої сирною начинкою і легким ванільним ароматом.

Як приготувати ледачу ватрушку з сиром.

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Борошно – 280 г
  • Цукор – 140 г
  • Сметана – 200 г
  • Розпушувач тесту – 1.5 ч.л.
  • Сир – 480 г
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Цукати – 1 жменя
  • Сіль – 1 щіпка

Приготування:

Готуємо продукти для ледачої ватрушки з сиром. Яйця краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони краще збилися – так готова ватрушка буде пишною і м’якою. Також заздалегідь дістати сметану. Зважити потрібну кількість борошна і просіяти її. Включити духовку розігріватися до 180 градусів.

У чашу міксера або в миску розбити 4 яйця і протягом 30 секунд збити до однорідної піни.

Від загальної кількості цукру, що використовується в рецепті, відкласти 2 столові ложки (це приблизно 40 грам), а цукор, що залишився висипати в чашу до яєць. Збивати на найвищій швидкості міксера протягом 5-7 хвилин. В результаті повинна вийти пишна повітряна маса білого кольору.

Додати сметану, сіль, просіяне борошно і розпушувач. Знову включити міксер і збити протягом хвилини до повного перемішування всіх інгредієнтів.

Приготувати начинку для ледачої ватрушки з сиром. Для цього в широку миску викласти весь сир (жирність значення не має, беріть, орієнтуючись на власний смак), що залишився звичайний цукор і ванільний, розбити яйце. Занурювальним блендером перетерти до гладкої однорідної маси. Висипати жменю дрібно порізаних цукатів і перемішати.

Замість цукатів можна взяти родзинки, сушену вишню, в’ялену журавлину або курагу. Якщо під рукою не виявилося сухофруктів, то просто збільште кількість цукру в начинці.

Форму діаметром 24 см застелити пергаментом для випічки і вилити тісто. Розрівняти лопаткою і в центр акуратно викласти начинку. Випікати 55-60 хвилин. Якщо краї тіста починають підгоряти, а начинка ще не до кінця пропеклась, то можна прикрити ватрушку фольгою.

Форму для ледачої ватрушки краще брати діаметром 22-24 см, що не менше, так як тіста і начинки виходить багато і є ризик не повністю пропекти начинку.

Лінива ватрушка з сиром готова. Смачного! Подавайте її, злегка присипавши цукровою пудрою або полити медом.

Смачного!

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page