fbpx

Якщо не знати, з чого салат приготований, то відразу і не зрозумієш, що входить до його складу. Компоненти найпростіші, а задоволення – величезне. Незвичний і дуже смачний салатик “чудо в пір’ї”

Якщо не знати, з чого салат приготований, то відразу і не зрозумієш, що входить до його складу. Компоненти найпростіші, а задоволення – величезне. Незвичний і дуже смачний салатик “чудо в пір’ї” Джерело

Незвичайний салат з яскравою назвою відразу привертає до себе увагу оригінальним оформленням. Якщо не знати, з чого салат приготований, то відразу і не зрозумієш, що входить до його складу. Компоненти найпростіші, а задоволення – величезне. Чудовий рецепт ніжного і смачного салату з елементарним приготуванням. Дуже рекомендую приготувати і «пощипати пір’ячко» цього салату.

Читайте також: Шuкарний пляцок “Хрeщатий яр”. Смaчніше і однозначно дешевше від магазинного. Результат перeвершує нaйсмiливіші сподівання

склад продуктів

  • 250 грам курячого філе;
  • 500 грам сирої картоплі;
  • 4 свіжих курячих яєць;
  • дві середні головки ріпчастої цибулі;
  • 100 грам твердого сиру;
  • 250 грам майонезу;
  • рафінована рослинна олія без запаху – для смаження;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Покроковий процес приготування

Поки будемо готувати картоплю і цибулю, наливаємо в каструлю воду, солимо її і ставимо на плиту. Після того як вода закипить, викладаємо в неї м’ясо, варимо 15 хвилин. В цей же час ставимо варити свіжі курячі яйця. Через 15 хвилин після закипання вимикаємо, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.

Картоплю очищаємо, промиваємо і натираємо на тертці для корейської моркви. Картопля відкидаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою. Потім солимо прямо в друшляку, добре перемішуємо руками і залишаємо на годину.

Цибулю очищуємо від лушпиння і нарiзаємо тонкими півкільцями. У розігріту сковороду наливаємо рослинну олію без запаху, викладаємо цибулю і обсмажуємо її до прозорості. Викладаємо обсмажену цибулю на тарілку, застелену паперовим рушником.

У сотейник наливаємо побільше рослинної олії, дуже добре розігріваємо її. Картоплю, з якої зтекла вся зайва рідина, викладаємо порціями в олію і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім викладаємо картоплю на тарілку, застелену паперовими серветками.

Зварене і охолоджене куряче філе розбираємо на волокна або нарiзаємо тоненькою соломкою. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки перекладаємо в миску і добре розминаємо виделкою. Яєчні білки натираємо на крупній тертці.

На плоске красиве блюдо ставимо невелику миску догори дном. Навколо цієї миски викладаємо куряче м’ясо. Солимо і перчимо його злегка за смаком. Потім миску виймаємо, салат поливаємо майонезом. На м’ясо викладаємо обсмажену цибулю, робимо сіточку з майонезу.

Зверху все посипаємо картоплею фрі: спочатку викладаємо половину і поливаємо майонезом, а потім всю  картоплю. Ще раз робимо сіточку з майонезу. Трохи картоплі необхідно також покласти в середину «гнізда».

Твердий сир натираємо на дрібній тертці. У миску з розтертими жовтками відправляємо тертий сир, додаємо одну столову ложку з гіркою майонезу, все добре перемішуємо.

З суміші жовтків і сиру формуємо невеликі кульки (розміром з перепелине яйце), обвалюємо їх в білках. Викладаємо «яйця в пір’ї» в наше гніздо. Салат трохи охолоджуємо і подаємо на стіл.

Смачного!

You cannot copy content of this page