fbpx

Якщо у вас є три “радісні речі”, з вами все в порядку

Назвіть три речі, які приносять вам радість. Позитивні емоції від володіння ними. Ні, це не про духовні цінності і не про відносини. І не про домашніх улюбленців – вони не речі, вони живі особи. Це саме про речі, предмети, матеріальні цінності, які у вас є. Може, вони й не коштують дорого, але навіть думка про те, що вони у вас є, радує вас і веселить серце.

Припустимо, є прекрасний костюм, який вам дуже личить. Він висить у шафі і ви його одягаєте на урочисті заходи. На свята. Але навіть один спогад про те, що костюм є, радує вас. Хороша річ!

Або у вас є гарна каблучка, дорога, Ви рідко її носите. Але вона вас радує! Або машина є хороша, ви любите її, вона приносить позитивні емоції. Ви володієте річчю, яка вас радує. Або картина є, яка дуже вам подобається. Або сумка. Ви витратили багато грошей на сумку, – це нерозумно, так? Але скільки позитивних емоцій вам приносить цей шкіряний виріб з замочком, чарівно гладкий, чудового персикового кольору!

У дитинстві ми легко назвали б три улюблені речі. По-справжньому улюблені, емоційно-заряджені: у мене був калейдоскоп. Картонна трубка, повернеш її, приставивши до ока, в якій були чарівні візерунки найрізноманітніших кольорів, що змінюють один одного… Скільки радості в цій картонній трубці з битими скельцями! І плюшевий ведмедик, якого я підібрала в дворі. Його хтось розпатрав і викинув у болото.

Мій тато-доктор професійно зашив ведмежа, мама зробила нові очі з гудзиків, – вона ж була хіpуpгом-oфтaльмологом, бабуся зв’язала ведмежаті жилет і шапочку, а потім я посадила його в іграшкову “сидячу” коляску і возила по дворі. Колясочка – третя улюблена річ. Хоча, звичайно, я мріяла про “лежачу” коляску, у деяких дівчаток були такі. Але все одно неймовірно! Чудово! Так легко в дитинстві назвати три речі, які радують і заряджені позитивними емоціями. Та хоч сто таких речей можна назвати.

А зараз досить і трьох. Назвіть їх, ці речі, від яких стає тепло на душі і з’являється енергія. Речі, з якими пов’язані позитивні емоції. Що вас радує, володіння чим вселяє вам позитивні почуття? Речі – важлива штука, як ви знаєте. І простим первісним людям, і великим фараонам клали з собою їх улюблені речі, щоб і в іншому світі ці предмети радували власника. Речам надавали великого значення. Саме улюбленим речам, які радують серце.

Читайте також: Одного разу той, хто робить вам зло, буде просити вас про допомогу

Позитивні емоції зміцнюють психологічний захист і продовжують життя. А позитивні емоції, пов’язані з матеріальними предмети, прив’язують нас з матеріальним світом. Нічого поганого в цьому немає: наше тiло цілком матеріальне. Сеpце, лeгені, ниpки, – вони цілком матеріальні, як і мoзoк. І у нас повинні бути улюблені речі, які нас радують. Щастя володіння – це теж щастя. Нехай це стара пластинка з улюбленою піснею, томик віршів з автографом поета, медальйон ручної роботи або розкішний автомобіль – неважливо. Але якщо є три улюблені речі, світ стає досить приємним місцем, ось і все. І є додаткове джерело радості.

Якщо не дорахувалися, купіть собі улюблену річ. Виходячи зі своїх можливостей, але купіть неодмінно. І орієнтуйтеся не на практичність, а на радість. Вчені довели, до речі, що ми робимо вибір, керуючись емоціями, хоча не зізнаємося собі в цьому,

Три улюблені речі втримають нас в цьому світі і зігріють нашу душу. Якщо вони є, все добре. І ваш особистий світ – цілком хороше жиле місце, де є ваше особисте маленьке джерело енергії …

Автор – Анна Кip’янова(психолог).

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page