fbpx

Якщо все вийде, Таню водитиме в садок мама Олі, – сказала незворушно завідувачка дитячого садка, – Треба почекати ще кілька тижнів, не переймайся із цього приводу

Я працюю в дитячому садку, і сімейні історії, про які ми дізнаємося, часто виходять за рамки звичайних. Поступово звикаєш до того, що батьки ідуть із сім’ї, потім знову повертаються, у дітей з’являються інші тата чи мами. Але один випадок мені просто закарбувався в пам’яті, тому що ні з чим подібним я ніколи справи не мала.

У моїй групі була дівчинка Таня. Мама виховувала її одна, подробиці її життя я не знала. А в іншу групу інша мама водила дівчинку на два роки молодшу, Олю. Було видно, що дівчатка дуже схожі, навіть манера поведінки, жести майже ідентичні. Мами їх ніколи не віталися, хоча у нашому садочку прийнято вітати навіть незнайомих батьків.

Дівчата теж між собою не спілкувалися. Подруга теж звернула увагу на такі дивні «збіги», і ми з нею поділилися думками із завідувачкою. Несподівано наша спокійна начальниця підвищила голос, і попросила не лізти в чужі справи. Ми пішли, і більше дійсно не з’ясовували, що і чому.

Але моя Таня раптом перестала з’являтися у садку. Це сталося через два місяці після тієї розмови з завідувачкою. Мама на зв’язок не виходила, і я повинна була знову звернутися до завідувачки. Тоді я почула дивне пояснення:

— Якщо все вийде, Таню водитиме в садок мама Олі, треба почекати ще кілька тижнів, не переймайся із цього приводу…

Здивована, я пішла в групу до дітей, а за два тижні Таня справді знову з’явилася в моїй групі, і привела її мама Олі.

Після цього завідувачка викликала нас із подругою до себе в кабінет та прояснила ситуацію.

Таня та Оля – справді рідні сестри, але Оля з’явилася на світ відразу після того, як її мама пішла від чоловіка, і вирішила не обтяжувати себе двома дітьми. Її сестра, дізнавшись про це, забрала дитину собі та удочерила її. На цьому ґрунті вони і не підтримували стосунки, незважаючи на те, що часто зустрічалися, жили в одному будинку, і дівчатка ходили в один садок.

Півроку тому стало питання про переїзд Тані з сім’ї, нехай і неповної, до дитячого будинку, тому що мама зійшлася з чоловіком, який не хотів виховувати та утримувати чужу дитину. І знову сестра вирішила забрати дівчинку, але опікунство було не тим варіантом у цій ситуації, і багато часу пішло на те, щоб удочерити і другу дівчинку.

Рідна мама двох чудових дівчаток без будь-яких докорів совісті розпочала нове, вільне життя.

Такими ось різними виявилися сестри, які виросли в одній сім’ї та виховані одними й тими ж батьками.

Передрук тільки з гіперпосиланням на intermarium.news.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page