fbpx

Якщо ви не любите гарбуз – значить, ви ще не пробували цей рецепт! Навіть моя донечка, яка нічого «гарбузового» не їсть, від цієї страви рідко відмовляється

Ви любите гарбуз? Якщо ні, то дуже даремно! Це неймовірно корисний, а якщо його правильно приготувати, то й дуже смачний овоч! Гарбуз не дуже популярний в наших широтах, проте їсти його потрібно. Сьогодні ми розповімо вам про чудовий рецепт приготування гарбуза! Спробуйте, і ви пошкодуєте, що раніше не звертали уваги на цей чудовий продукт!

Отже, наш рецепт – гарбуза в сметані. До слова, сподобається навіть дітям, тому якщо у вас є діти, сміливо привчайте їх до смачної і корисної їжі. А рецепт збережіть: у вас обов’язково попросять добавки, так що готувати доведеться частенько.

З інгредієнтами все просто, а часу це займе не багато. Отже, потрібні:

– сметана звичайна – 200 грамів (можна взяти як жирну, так і ні);

– гарбуз очищений – 0,5 кілограма;

– вода – 30 мл;

– олія- 2 столові ложки;

– часник – 3 зубчики;

– перець паприка – половинка чайної ложки;

– кріп, петрушка;

– сіль, перець і інші спеції – на ваш смак.

Приготування:

Гарбуз порізати кубиками(1.5 см на 1.5 см). Викласти шматочки гарбуза на розігріту сковороду з олією. Швидко обсмажити на сильному вогні до ледь золотистої скоринки.

Готуємо соус: у сметану додаємо дрібно порізану зелень, видавлюємо часник, висипаємо паприку, сіль, перець все це ретельно перемішуємо.

Заливаємо готовим соусом обсмажений на сковороді гарбуз. І продовжуємо тушкувати на повільному вогні буквально кілька хвилин. Далі влити в сковороду 30 мл води, посолити і ще раз перемішати. Сковороду накрити кришкою і тушкувати гарбуз в соусі ще 3-5 хвилини. Страва готова, можна подавати до столу!

Рецепт дійсно нескладний, а на смак страви приємно здивує!

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page