fbpx

Якщо ви побачите квадратні хвилі на воді, тримайтеся від них подалі

Море не даремно називають найбільш загадковою стихією. Воно таїть в собі багато загадок, які не завжди можна розгадати. Наприклад, в морі є одне чарівне явище, яке дуже нeбeзпeчнe. Про нього рідко говорять, тому багато хто не знає про те, що так буває.

Це явище називається “квадратні хвилі”. Такі хвилі виглядають як величезні квадрати, при погляді зверху схожі на шахову дошку на воді.

Квадратні хвилі мають логічне пояснення, справа в тому, що хвилі рухаються в різних напрямках, в залежності від вітру. Тобто спочатку вітер дув в одному напрямку, потім поміняв його, наприклад, при проходженні через холодний фронт. Після чого виходить так що виниклі “нові” хвилі перетинаються зі “старими”. Це особливий, унікальний момент, можна навіть сказати – диво природи!

Але настільки чудове явище дуже нeбeзпeчнe – для кораблів, човнів і людей. Через те, що хвилі йдуть з різних напрямків, до них набагато складніше пристосуватися, тому квадратні хвилі нерідко стають причиною aвaрій кораблів.

Якщо навіть для кораблів вони нeбeзпeчні, уявіть, що станеться з маленьким човником. Купатися в цей момент так само заборонено. У цей момент в морі виникають сильні течії, і навіть досвідчені плавці можуть не впоратися з ними.

А тому, якщо ви стали свідком такого прекрасного природного явища, просто знайдіть зручне місце на безпечній відстані від моря. Так ви зможете без шкoди для життя і здоров’я поспостерігати за появою квадратних хвиль!

You cannot copy content of this page