fbpx

Якщо ви вже стали жеpтвою кліща, то не робіть поширених помилок

Якщо ви вже стали жеpтвою кліща, то не робіть поширених помилок, які не матимуть користі або ж можуть вам серйозно нашкодити.

Не мажте кліща олією, слиною чи спиртом

Коли людина знайшла на своїй шкірі кліща, то ледь не перше, що вона робить – маже кліща олією, слиною чи спиртом, щоб він задихнувся і відпав від шкіри сам, передає 24 канал..

Це поширений народний метод, якого варто уникати. Найкраще звернутись до лікаря. Але якщо ви вирішили видалити його самостійно, то зробіть це так, щоб витягнути кліща разом з головою, адже саме у ній є вірус.

Не викидайте кліща

Після вилучення його потрібно покласти у закритий контейнер, де його можна зберігати до 3 днів. Але краще відвезти його на аналіз.

Адже кліщі переносять найрізноманітніші вірусні захворювання, найнебезпечніші з яких бореліоз і енцефаліт, які спричиняють важкі ускладнення як пapaліч, втрата зору і слуху, проблеми з серцем і суглобами.

Читайте також: Лайфхак, як витягнути кліща шприцом зазнав фіаско(відео)

Не здавайте кpoв на інфекції на наступний день

На наступний день після укусу здавати кpoв немає жодного сенсу. Ознаки хвороби у крові з’являються лише через 2-3 тижні.

Не ігноруйте симптоми

Симптоми захворювання можуть проявитися навіть через місяць. Тож якщо у вас піднялась висока температура чи шкіра навколо укусу кліща почервоніла – негайно зверніться по медичну допомогу.

Не йдіть до лікаря відразу після укусу кліща

Якщо вас вкусив кліщ і ви його самі витягнули, до лікаря йти одразу немає сенсу. Варто піти після того, як отримаєте результати лабораторних досліджень кліща на наявність вірусів, які той міг переносити.

Якщо у кліща знайдуть інфекцію – тоді лікар вам призначить профілактичний курс антибіотиків.

You cannot copy content of this page