fbpx

Якщо ви зустріли чоловіка, який мріє про тепло ласкавої жінки-берегині домашнього вогнища, тієї, що буде створювати йому затишок – у мене для вас тільки одна порада: тікайте

Якщо людина за 20-30-50 рочків не навчилася «створювати собі затишок» самостійно і чекає, що хтось зробить це за нього, з ним, ймовірно, буду проблеми.

У мене є знайомий, який дуже-дуже хоче одружитися. Чоловік, назвемо його Ваня, цілком собі завидний наречений. Він спокійний, турботливий, щедрий, має привабливу зовнішність і почуття гумору, але… Панни, з якими він успішно починає спілкування, втікають від нього швидше, ніж молоко з каструльки. Деяких він встигає відвезти на море, іншим – подарувати щось дороге і приємне, але це не допомагає.

– Що. Зі мною. Не так? – сопів Ваня і мружився на мене, ніби я була винуватцем усіх його бід.

– Поняття не маю, – чесно відповіла я,

– Може, у мене жінки неправильні?

О, ці «неправильні» жінки! Про них складена не одна чоловіча байка і навіть написано чимало книг. О, ці злі, безсовісні жінки, які втікають від прекрасних чоловіків! Так, я цих жінок в реалі теж жодного разу не зустрічала, але люди, люди ж обманювати не будуть …

Гаразд, жарти – жартами, але й справді буває так, що чоловік/жінка раз по раз вибирають собі невідповідних супутників життя? Ось же. Виправимо – вирішила я, і познайомила Ваню зі своєю подругою Ксюшею. Найправильнішою жінкою з усіх, кого я знаю.

На мій суб’єктивний погляд вони могли б бути ідеальною парою. Але… не зрослося. Зате буквально через кілька днів я отримала відповідь на одвічне питання – чому від прекрасного Вані всі тікають!

Ксюша, яка встигла піти на побачення з Іваном цілий один раз, розповіла чудову історію. При першій же зустрічі Ваня взяв Ксюшу за ґудзик, і розповів, настільки йому потрібна дружина. Що важливо, дружина була потрібна не заради галочки, щоб було як у всіх, і не заради інших якихось високих цілей. У Вані був вельми чіткий план…

Без зайвих вступів Ваня повідав, що для початку вони зроблять ремонт. Тому що дружина повинна створювати затишок, у нього, власне, тому і шпалери клаптями висять – тому що дружини немає.

Ймовірно, дружина займеться Івановим гардеробом. Він тому і ходить в пом’ятих штанях – тому що дружини немає!

Ще дружина буде радісно зустрічати Ваню з роботи – а то знаєш, як сумно: приходиш додому, а там порожньо, і шпалери клаптями висять, і штани пом’яті… Це тому що дружини немає! Зустрічати Ваню добре б не тільки посмішкою, але і тефтелями на пару – він же їсть всяку хімію, проблеми нажив. Це тому що – що? Тому що у нього дружини немає! А ось як одружуся… Ех, заживемо!

Послухавши цю слізливу сагу з обов’язковим рефреном про дружину, якої немає, Ксюша ледь не розплакалася. Але, на щастя, здатність тверезо мислити зберегла. І задала питання в лоб:

– А якщо супутниця життя не зустрінеться? Так і проживеш все життя в пом’ятих штанях, на руїнах квартири, харчуючись напівфабрикатами?

…Тому що є люди, які чекають понеділка, зарплати, Нового року або вихідних, щоб почати нове життя. А є Ваня, який чекає дружину, щоб почати, нарешті, жити. Можна подумати, що з появою жінки в домі мимовільно розливається море затишку і натхнення, в спальні кущисто розквітає ніжність, а по кутах іскряться теплота і мотивація. Нісенітниця собача, жінка ж не кіт. Це з котом така магія працює…

Нещодавно я зустріла Ваню в будівельному магазині. Він як і раніше самотній, але збирається робити ремонт. М’яті штани змінилися симпатичними джинсами. Чим Ваня тепер харчується, я не уточнювала, але колір обличчя у нього приємний.

– Сашка, а я кішку завів! Назвав Казкою. Приходжу додому, а там – Казка!

– А як пошуки дружини? – не втрималася я.

– Та ніяк поки, – відмахнувся Ваня, – але тепер треба шукати таку, щоб тварин любила.

– Правильно, – глибокодумно кивнула я.

Ксюша навряд чи скрасить подальше життя Вані, але просвітлення вона йому явно подарувала. Всього лише за одне побачення. Ось що значить правильна жінка.

Автор – sаshka-s-chаshkoy.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page