fbpx

Яку насправді спецоперацію провели ЗСУ на півдні: відповідь військового експерта

В ефірі телеканалу Freedom військовий експерт Олег Жданов заявив, що українці на півдні контрнаступу ще не проводили.

За його словами, ЗСУ на південному фронті провели розвідку боєм, за допомогою артилерії та авіації.

“На півдні ось те, що говорив Генштаб – і просили, що контрнаступу не було. Я би сказав, що це була розвідка боєм або проба “пера” Генерального штабу. Ми планомірно виносимо це угруповання за допомогою нашої артилерії, авіації. Максимально стараємося знизити його боєздатність. Там, де ми пробували здійснити штурмові дії лінії оборони противника, десь вона “посипалася”, десь вони вистояли. Де вона “посипалася”, там ми покращили своє тактичне положення”, – вважає він.

На переконання військового експерта, нам потрібно усвідомити, що прорив лінії оборони ворога призведе до посилення протистояння, командування окупантів вимагає від своїй солдатів повернути втрачені позиції.

“Далі бої продовжуються. Зараз будуть бої більш позиційні, посилені, чому, бо російське командування буде зараз намагатися повернути свої втрачені позиції. Тому вони почнуть штурмувати наші позиції. Загалом, на сьогодні головна робота є артилерії та авіації. Там (на Херсонщині – ред.) зараз будуть жорсткі бої, навіть сильніші, ніж на Донецькому напрямку”, – зазначив він.

Фото: скрін.

09/02/2022

You cannot copy content of this page