fbpx

Якими повинні бути вареники? Правильні вареники на родину із трьох чоловік повинні бути трішки меншими за мізинчик, так говорить мій чоловік. Але я ліплю вареники так, як я звикла і витрачати час на те, аби приміряти його до мізинчика я точно не буду

Якими повинні бути вареники? Правильні вареники на родину із трьох чоловік повинні бути трішки меншими за мізинчик, так говорить мій чоловік. Але я ліплю вареники так, як я звикла і витрачати час на те, аби приміряти його до мізинчика я точно не буду.

Я дівчинка не маленька – скоро сорок на порозі. З Іваном у мене другий шлюб і відчуваю, що довго він точно не триватиме.

Можете сміятись, але розлучимось ми саме через вареники, вірніше, їхній розмір. Ще при першому ж нашому знайомстві мене свекруха моя вразила своїми стравами. На столі стояли пиріжечки, такі маленькі квадратики. які на раз до рота і з’їв і не менш маленькі варенички. Не знаю, скільки вона сиділа над тим усім але надріботіла їх цілу макітру.

Я тоді дуже хвалила усі страви. ну а як ти при першому знайомстві робитимеш? Хіба хто запитає, жінко добра ти що вночі не спала, чи іншої роботи не мала оте все щипчиками виліплювати?

Та хіба ж я знала, що мам п’яти дітей все оте ліпила завше. Тобто з дитинства мій Іван звик їсти от такі страви.

Ми з ним познайомились на заробітках за кордоном. Я поїхала аби на навчання синам заробити, а він там працював також. Я й не вірила, що можу закохатись. Ну чесно, яке кохання. коли тобі під сорок за плечима розлучення через зраду а по-переду непевне майбутнє. Надто великий досвід, не наївна вже дитина. Ага!

Рік ми разом там жили, працювали і повернулись додому. Вирішили свою справу відкрити тут, а не все життя на пана трудитись. Відкрили у нас в селі магазинчик із продуктами, а пізніше із господарськими товарами. Справа пішла і кілька таких магазинів ми у сусідніх селах ще тримаємо.

У Івана жодної звички не хорошо. Працьовитий, люблячий, до синів моїх коли ті приїздять гарно ставиться, щедрий. Аби ж не ті вареники.

Бачте. йому треба, аби були трішки менші від мізинця. а я ліплю, як палець безіменний. Вареники він любить, просить готувати часто, але щоразу здивоване обличчя – що ти мені подала?

Можете сміятись над моїм питанням, але я вже нічого не розумію. Скажіть, якого розміру правильні вареники повинні бути?

Хочу чоловіку своєму показати, які вареники за розміром господині ліплять бо в рецептах є інгредієнти, а от розміри ніде не вказані.

Для нього вони повинні бути такі, як у його мами – дрібні, а я доводжу, що то безглуздя якесь.

Анастасія К.

09,05,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page