fbpx

Яна – капризна дівчинка. Улюблена молодша дочка, на “хочу” якої працювала вся родина. А як свекра не стало, лавочку прикрили: зарплата свекрухи в рази менше, ніж приносив в конверті її чоловік. Останні роки Яні не перепадає нічого: ні дорогих телефонів, ні модного одягу, ні грошей на кишенькові витрати. Тому вона собі вирішила, що саме брат повинен стати тим, хто життя покладе на задоволення її бажань

Не секрет, що часом сестри чоловіків – ті ще штучки. Буває, що кожна обновка дружини тут же прикидається на себе і випрошується. А буває – і зовсім береться без дозволу. «Позич!» або «Дай поносити!» – досить поширене явище. Сукні, прикраси або сумочки – так все, на що ляже загребущий погляд.

А ось у Світлани, героїні цієї історії, зовиця позичила на вечір … чоловіка.

– Яна – капризна дівчинка. Улюблена молодша дочка, на “хочу” якої працювала вся родина. А як свекра не стало, лавочку прикрили: зарплата свекрухи в рази менше, ніж приносив в конверті її чоловік.

Останні роки Яні не перепадає нічого: ні дорогих телефонів, ні модного одягу, ні грошей на кишенькові витрати. – розповідає Світлана. Яна вчиться на стаціонарі, отримуючи пенсію по втраті годувальника. Підробляти дівчина і не намагається – пенсії позбавлять. Вона вважає за краще чіплятися за копійки, які їй щомісяця переводить пенсійний фонд.

– Варто було мені купити собі щось, як Яна тут як тут.

— Ой, яке гарне плаття! У понеділок одягну його на лекції, однокурсниці позеленіють від заздрості!

Я їй пояснювала, що плаття куплене на весілля до сестри. У відповідь чула:

— Інше одягнеш! У тебе багато суконь. У мене ж немає людини, яку можна доїти, як ти доїш мого брата!

Коли Світлана купила собі машину, заздрості Яни не було меж. Молода зовиця робила все, намагаючись випросити у старшого брата машину його дружини собі в дар.

– Чоловік її тоді серйозно образив, як слід на місце поставив. Вона з нами майже півроку не розмовляла. І це був найкращий час, за весь час мого шлюбу. Ми з Мішею зійшлися, коли Яна школу закінчувала. Зібрали її на випускний, все оплатили. А вона, на свою пенсію, пригощала весь клас. Я тоді їй ще сказала,що робити так не варто. Ох і наслухалась же я.

Я отримую більше, ніж Міша. І бюджет у нас роздільний був, він так вирішив. Неприязне протистояння все наростало. Дрібні капості, на кшталт підкинутих в квартиру Світлани та Михайла чужих чоловічих речей – зачинили для Яни двері братового дому.

– Чоловік з сестрою бачився на нейтральній території і чітко тримав дистанцію. Жебрацтво набуло сучасну форму: моя сторінка в соціальній мережі ретельно оглядалася і писалося повідомлення «Хочу цю блузку!», З прикріпленою моєю фотографією. А її вересневе прохання стала зразком неадекватності.

Світлана випадково виявила у чоловіка в телефоні повідомлення від Яни:

— У подруги свято у п’ятницю. Можеш зіграти роль мого хлопця.

Світлана і так дівчину не надто любила, а після цього втратила усяку елементарну повагу. Чоловіку і свекрусі поставила умову, або вони тримають дівчину від неї подалі, або вона йде.

Дивно, але подіяло. Прохання візити і телефонні дзвінки припинились.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page