fbpx

«Єдині новини» доки? Ткаченко відповів

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, дав розлоге інтерв’ю Суспільному, в якому розповів доки триватиме «Єдиний марафон».

На його думку, марафон повністю себе виправдав і тривати має до закінчення війни з росією.

“Досвід перших, особливо, місяців протистояння з Росією, показав, що рішення було адекватним, і воно мало серйозні позитивні наслідки – як для суспільства всередині країни, так і за кордоном.

Марафон – це ж жива істота, по суті. Різні телеканали з різними редакційними правилами, досвідом, традиціями. Оскільки ми протидіємо Росії, яка витрачає великі ресурси, велику кількість грошей, у перші місяці війни марафон слугував для українців ознакою, що держава живе, держава бореться”, – вважає Ткаченко.

Ткаченко вважає, що вихід «Медіа Групи Україна» Ріната Ахметова не критичний, хоча “багатьох фахівців буде не вистачати”.

“Не можна сказати, що марафон “не помітив втрати бійця”, це, безперечно, серйозні наслідки має для медіаринку, адже МГУ була однією з найбільших груп в країні, це, здається, понад 4 тис. людей, велика робота була зроблена ними в різних “цехах” – онлайні, ОТТ, супутниковому мовленні. І багатьох фахівців, які проявили себе з найкращого боку під час війни, нам, безперечно, буде не вистачати”, – сказав міністр.

Проте Ткаченко не планує допускати взамін втрачених каналів опозиційні “Еспресо”, 5 канал та “Прямий” через те, що вони й так присутні на супутнику та кабельних мережах.

“Канали ці продовжують мовлення у супутнику, у кабельних мережах, але є рішення РНБО і указ президента стосовно марафону, і, відповідно, в самому марафоні їх нема. Багато в чому через те, що від початку, як проводились переговори, там було варто враховувати репрезентативно справедливу присутність усіх медійних груп. На жаль, компромісу досягти не вдалося, тому сталося як сталося”, – сказав Ткаченко.

Фото: Новинарня.

08/08/2022

You cannot copy content of this page