fbpx

Її вже досягнуто: Медведєв назвав нову мету РФ в Україні, яку Путін раніше не озвучував

Про це заступник голови Ради безпеки та експрезидент Росії Дмитро Медведєв написав 9 липня в Telegram.

“Цілі “спеціальної військової операції” були оголошені президентом Росії і полягають, як відомо, у захисті громадян Донбасу та денацифікації та демілітаризації України. Тут все зрозуміло. І вони будуть досягнуті.

Є і ще одне завдання, яке вже вирішене. З Росією стали рахуватися по-справжньому. Як з Радянським Союзом. А в чомусь і серйозніше, судячи з набору санкцій. Зовсім недавно було інакше. Пам’ятаю присутність нашої країни в G8, коли нас просто не кликали на зустріч “сімки”, де обговорювалися економічні і часом оборонні питання західних країн.

Якщо на тебе не зважають – справи кепські. Як у дитинстві, коли у твій двір прийшли битися із сусіднього. Якщо ти злякався й утік додому, ти ніхто і більше тебе нікуди не покличуть. А якщо ти врізав першим, то шанси відстояти своє стають суттєво вищими”, – написав Медведєв.

За його словами, окрім оголошених президентом Володимиром Путіним “демілітаризації та денацифікації” України, метою війни було домогтися того, щоб на РФ “почали рахуватися по-справжньому”.

Медведєв не вказав, чиєї саме поваги та уваги РФ домагається розв’язаною війною й у чому вони полягають, окрім санкцій.

І хоча колишній президент каже, що з Росією почали “по-справжньому рахуватися”, на міжнародних зустрічах її бойкотують. На саміті G20 на Балі міністри закордонних справ країн-учасниць відмовилися від спільного фото з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. За даними Reuters, представники частини держав також відмовилися від зустрічей з російським міністром в рамках заходу.

Фото: УНІАН.

07/10/2022

You cannot copy content of this page