fbpx

Ювелірний етикет: скільки каблучок може носити жінка і як це робити правильно

Приміряти перші каблучки жінка починає ще в ранньому дитинстві. Пізніше любов до каблучок стає справжньою пристрастю або згасає назавжди. Хтось носить тільки обручку, хтось біжутерію, хтось обожнює авторські срібні каблучки, хтось не розлучається з колечком-талісманом, а руки когось схожі на новорічну гірлянду завдяки великим яскравим каблучкам.

Каблучки вважаються одними з найдавніших видів прикрас. З цим пов’язано і безліч правил етикету носіння перснів.

Сьогодні це одні із улюблених видів прикрас, як для чоловіків, так і для жінок.

І, звичайно, ювелірний етикет має свої правила, знаючи які і дотримуючись яких, ви завжди будете виглядати елегантно і відповідно.

Скільки каблучок варто носити жінці?

Кожна каблучка красива по-своєму, і можна зрозуміти тих з нас, хто намагається носити їх якомога більше.

Однак правила етикету досить суворі щодо кількості перснів на руках: загальна їх кількість не повинна перевищувати трьох, причому на одній руці може бути максимум дві каблучки.

Вважається, що жінка має право носити обручку і каблучку з заручин, а також ще одне, відповідно до своїх уподобань.

Більша кількість кілець, яке можна побачити на дамі, свідчить або про незнання нею правил етикету, або свідомому нехтуванні ними.

У першому випадку, коли дама підпорядковується основним традиціям нашого суспільства, але намагається одночасно носити безліч перснів, це свідчить про відсутність смаку.

Справа в тому, що занадто велика кількість каблучок на руках не дозволяє створити збалансований образ, тому навіть ретельно підібраний гардероб і аксесуари до нього можуть виявитися марними, якщо руки жінки обнизані чотирма і більше каблучками.

Другий випадок більш характерний для тих з нас, хто вважає за краще вести оригінальний спосіб життя.

Важливо також знати, на якому пальці носити каблучку того чи іншого типу.

Якщо ви хочете прикрасити перснем свій мізинець, пам’ятайте, що на ньому можна носити тільки вузькі каблучки без каменів.

Масивні каблучки з великими каменями будуть виглядати на мізинці дуже недоречно.

Допускається можливість в таку прикрасу малопомітних включень (невеликих діамантів), або їх прикраса гравіюванням, але ці елементи не повинні кидатися в очі.

Безіменні пальці служать в якості місця для обручки.

Фахівці з етикету звертають увагу на те, що строгих вимог до обручок не існує, але в той же час радять вибирати відносно невеликі каблучки.

Якщо ви вважаєте, що вам підійде масивна прикраса з великим каменем, то для нього існує середній палець. На ньому ж прийнято носити і персні.

Для вказівних пальців найбільше підходящими вважаються тонкі персні, на які нанесено геометричний візерунок, також допускається наявність на них невеликих каменів.

Етикет також допускає деякий прояв оригінальності в рамках пристойності, для цього призначений великий палець, який може бути прикрашений масивною каблучкою, але без прикрас і каменів.

Чоловічий етикет в носінні перснів

Кількість чоловічих перснів і їх види, які одночасно може одягти чоловік, вельми обмежені.

Першою по популярності йде золота весільна обручка. Найчастіше вона виготовляється з жовтого золота.

Щоб уникнути пафосу й виглядати стильно, вибирайте гладку обручку напівкруглої форми-така форма актуальна в усі часи.

Крім цього, чоловікові допускається носити максимум ще тільки два персні.

Один з них – фамільний, гербовий перстень або перстень з печаткою. Таку прикрасу з фамільним гербом носять, як правило, представники аристократії.

А різниця печатки від персня з гербом полягає в тому, що гравірування ініціалів на ній виробляється дзеркально.

Такі прикраси одягають на безіменний палець або мізинець лівої руки. Вони завжди створюють враження аристократичності.

Якщо на пальці вже є обручка і гербовий перстень, стилісти не радять одягати додатково будь-які інші прикраси.

Але якщо є велике бажання це зробити, то єдине, чим ще можна прикрасити свої руки-це невеликий перстень, одягнений трохи нижче печатки.

Треба сказати, що перстень з гербом і обручка, перш за все, є символами, а не прикрасами.

Саме тому деякі чоловіки, які люблять ювелірні вироби, носять на мізинці перстень з діамантом.

Правда, і тут варто дотримуватися помірності в розмірах каменю і персня, щоб дотримуватися рамок високого чоловічого стилю.

Як вибрати «свою» каблучку?

По-перше, не забуваємо про свій вік: якщо ви – юна дівчина, то каблучку вибирайте невелику, акуратну, а вже якщо хочете камінчик – то хай він буде маленького розміру.

Саме невелика проста каблучка підкреслить свіжість молодої шкіри і ніжність віку.

Якщо ж ви в зрілому віці, то тут можна розгулятися – носити велику масивну каблучку, така прикраса розповість оточуючим, що, незважаючи на те, що перед ними дама в елегантному віці – стежити за модою і за собою вона не перестає. Чому саме так обирають розмір? Тому що невелика каблучка на юній руці робить акцент на прикрасі, невелике ж колечко на руці зрілої жінки підкреслює в першу чергу шкіру руки. І якщо вона не в найкращій формі – то краще відволікати увагу оточуючих великими каблучками.

Другий момент – величина кисті. Якщо ви володарка великих рук і особливо з короткими пальцями – вибирайте великі каблучки з каменем або візерунком витягнутої форми (овал, ромб, сльоза або просто витягнута абстракція).

У той же час уникайте широких перснів, які повністю закривають область між суглобами.

Форма руки

Якщо руки досить пухкі, зробити їх візуально більш витонченими допоможуть оригінальні каблучки неправильної форми – особливо з кутами і зигзагами, а також вже згадані прикраси з витягнутим дизайном. Каблучки з круглим каменем, навпаки,  підкреслять пухкість кисті.

Якщо у вас руки з помітними суглобами, також віддавайте перевагу прикрасам з великими каменями – вони відвернуть увагу від непотрібних об’ємів. У той же час намагайтеся уникати занадто тонких і невеликих каблучок – вони загубляться на кисті з широкими суглобами.

Якщо ж ви страждаєте через надмірну худобу рук, а ваші пальці дуже вузькі і тонкі, то спробуйте носити широкі каблучки з невеликими камінчиками, або і зовсім без таких.

Широка каблучка візуально відразу збільшить ширину пальця.

Якщо вам пощастило бути володаркою в міру тонких кистей гарної форми, то тут практично немає обмежень: вибирайте все, що душа забажає.

Хіба що власницям і без того довгих пальців варто бути обережними, вибираючи прикраси з камінчиками у вигляді овалу або краплі – така форма може зробити пальці ще довшими.

Читайте також: Ці правила етикету повинні знати всі. Особисто навчаю цього своїх дітей

Основні правила етикету каблучок:

  • Не носіть більше одної каблучки на одній руці. Якщо ж носите по одному на кожній – стежте, щоб прикраси були схожі між собою.
  • Відмовтеся від шкідливої звички носити на одній руці каблучки з різних металів і з різнокольоровими каменями.
  • Нікуди не годиться і варіант, коли ви носите одночасно явно дешеву і явно дуже дорогу каблучку – хоч на одній руці, хоч на двох.
  • Поганий тон – носити діаманти та інші дуже дорогі камені вдень. Зате вечірні образи – то поле для фантазії, де можна проявити себе у всій красі.
  • Наряди «на вихід» ви можете прикрасити каблучками різноманітних форм і розмірів, які можуть мати будь-яке різноманіття каменів, навіть поєднання кількох кольорів.
  • Дешеву біжутерію можна носити дівчатам до 20. Після цього рубежу краще позбутися від них і придбати одну прикрасу – з хорошого металу.
  • У повсякденному житті, особливо якщо ваш звичайний одяг «футболка / светр + джинси» краще відмовитися від перснів з великими каменями.
  • Віддайте перевагу тонким або широким каблучкам (в залежності від величини кисті) зовсім без них, або ж з маленькими камінчиками.
  • Якщо у вас в офісі строгий дрес-код, відмовтеся від носіння каблучок зовсім. Виняток становить тільки обручка – її можна сміливо носити навіть у найстрогішому офісі.
  • І, до речі, обручка – одна з небагатьох, яка може спокійнісінько комбінуватися з величезним числом різноманітних прикрас.
  • І, звичайно, якщо ви одягаєте каблучку, заздалегідь подбайте про манікюр: прикраса обов’язково приверне увагу до ваших кистей. Якщо манікюру немає, то краще обійтися не тільки без каблучки, але і без браслетів.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page