fbpx

З 1 червня ціну на газ можуть підняти на 65%, – експерт

Експерт з соціальних питань Андрій Павловський прогнозує, що з 1 червня ціну на газ можуть підняти на 65%, що становитиме 11 грн за кубічний метр. Цим спричинене й урізання субсидій.

За його словами, субсидія по суті є неефективною, бо зовсім не сприяє енергозбереженню, а навпаки – настроям соціального утриманства. Утім, у цій державній милості є гостра потреба, пише “24 канал“.

Суттєве підвищення цін на газ і на опалення фактично “загнало” близько 6,5 млн родин на субсидію. У разі нового підвищення, заявок на субсидії буде ще більше. Тому Гройсман з Ревою не придумали нічого кращого, як прийняти постанову, що ускладнює умови отримання субсидій,– каже експерт.

Павловський додає, що урядовці мають на меті скоротити кількість субсидіантів на 20%.

Підвищення цін на газ і потенційне збільшення користувачів субсидіями після цього і викликало прийняття Постанови про внесення змін до надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Зміни почнуть діяти з початку нового опалювального сезону.

Відтепер держава не допомагатиме тим, хто має авто, молодше за 5 років, квартиру, площею 120 квадратних метрів, і будинок – у понад 200 “квадратів”. А якщо ваш родич або ви працюєте за кордоном, а суму заробітку не зазначаєте, також отримаєте відмову.

Читайте також: На Київ насуваються потужні зливи з грозами та градом

You cannot copy content of this page