fbpx

З 1 літру кефіру, солі і спецій роблю 350 грам домашнього сиру – купувати на ринку чи в магазині більше не доводиться

Забула дорогу на ринок, роблю ніжний сир за дві секунди. М’який, некислий, ніби зі сметаною!

Купити смачний сир на ринку або в магазині вдається не кожному. Недобросовісні виробники часто використовують добавки, щоб продовжити термін придатності продукту, а продавці в молочних рядах не вселяють довіри.

За матеріалами – Пошепки.

Щоб не викреслювати настільки корисний продукт з раціону, багато господинь готують сир самостійно. Процес цей тривалий і трудомісткий. Але є спосіб і простіший!

Як зробити сир з кефіру

Сьогодні ми розповімо тобі, як зробити сир з кефіру в домашніх умовах. Клопоту з приготування рівно на 5 хвилин. І не потрібно нічого сквашувати і виварювати!

Сир виходить некислим, м’яким і підходить для всього. З 1 л кефіру 3,2% -ї жирності виходить до 350 г найніжнішого сиру, а з ряжанки ще більше і смачніше.

Щоб приготувати сир, тобі знадобиться всього лише пакет кефіру. Не економ, адже від цього залежить якість вихідного продукту. Уважно подивися на термін придатності. Кефір повинен бути свіжим, а термін зберігання — не більше 5 днів.

Поклади кефір на ніч в морозильну камеру. Можеш навіть не виливати з оригінальної упаковки. Вранці дістань пакет, дай йому трохи відтанути і зніми упаковку.

Заморожений брусок загорни в кілька шарів марлі і підвісь над раковиною або мискою. Сир буде готовий коли перестане стікати сироватка.

Ось і весь секрет! Приготування найніжнішого сиру не займає багато часу. Швидко, просто і економно! До речі, кефір може лежати в морозилці довше доби і з кефіру різної жирності виходить різна кількість сиру.

Готовий продукт можна їсти у свіжому вигляді з варенням, медом або сметаною, а можна приготувати оригінальний домашній сир або смачну пасту для бутербродів.

Сирна паста для бутербродів

Складові:

  • 300 г сиру;
  • свіжий кріп, кінза;
  • половина болгарського перцю;
  • сіль, перець за смаком;
  • 2 зубчики часнику;

Подрібни зелень і болгарський перець. Часник пропусти через прес. Змішай все з сиром і посоли за смаком. Смачного!

Обов’язково спробуй приготувати сир самостійно, переконайся в тому, що вдома можна зробити ніжний продукт, витративши зовсім небагато часу. Для рецепта знадобиться мінімум інгредієнтів, головний з яких — бажання поласувати свіжим сиром.

Сироватку не викидай! На її основі можна зробити вареники, пельмені, млинці, хліб, пироги і будь-яку іншу випічку. До того ж в молочній сироватці міститься лактоза, яка благотворно впливає на верхній шар шкіри, омолоджуючи його і роблячи більш пружним.

Ви робите вдома домашній сир? Як саме?

You cannot copy content of this page