fbpx

З такими друзями і ворогів не треба: Одна жінка гірко плакала. Їй сказали по-дружньому, що вона тoвста

Одна жінка гірко плакала.

Їй сказали по-дружньому, що вона тoвста, одягатися не вміє, манери у неї погані і веде вона себе розв’язно. Залицяється до чоловіків. І чавкає під час їжі.

І це їй сказали по-дружньому, бо тільки справжній друг каже правду. Решта лестять, приємне кажуть, різні хвалебні слова. А справжня подруга завжди правду скаже. Незважаючи ні на що, прямо в очі!

І ось – весь відпочинок виявився отpуєним. А жінка була на прекрасному курорті, на морі, де пальми і блакитні хвилі. Вона рік тому овдовіла і чоловік дещо залишив. І сама вона багато працювала. І змогла собі дозволити цю поїздку, коли горе вляглося. Вона покликала з собою подругу – у цієї подруги не було грошей. І чоловіка теж не було – він її покинув давно.

І купила їй путівку, звичайно, за свій рахунок. І подруга поїхала з цієї Ритою на море, щоб тій не нудно було. Підтримати щоб, розвіяти тугу. І перші два дні все було непогано, і вони навіть сходили на танці, де всі чоловіки звертали увагу на Риту – вона цікава була дама. І багато танцювали з нею.

Ну, а на наступний день подруга сказала Риті правду в очі. І довелося все це вислухати, цю правду. І навіть подякувати подрузі за чесність і щирі підказки. Тільки відпочинок перестав здаватися прекрасним, і на танці Рита вже не ходила. І їсти намагалася поменше і тільки тверду їжу, щоб не плямкати. І по сторонах не дивилася – раптом це і є “залицятися”? І більше не одягала відкриті красиві сукні …

Так минуло ще десять днів, і з відпочинку Рита повернулася постаріла і тиха. І сумно було на душі. Хоча хто, крім близького друга, скаже нам правду в очі і справедливо покритикує? Так, щоб потім жити не хотілося, не те що на море їздити? Друг тим і відрізняється – він нам правду каже, навіть якщо відпочиває, їсть і п’є за наш рахунок!

Але це не так.

Ніякий це не друг.

Заздрісник це.

І плакати не треба.

І образливі слова слухати не треба.

І кликати з собою на море тих, хто не платить, якщо це не діти і не хвоpі люди, теж не треба – хороший друг не поїде за чужий рахунок відпочивати, щоб потім обсипати нас образливими словами і образливою “критикою”.

Читайте також: Одного разу той, хто робить вам зло, буде просити вас про допомогу

І в цьому році Рита поїхала одна в санаторій. І прекрасно провела час. І пoзнaйoмилася з хорошою людиною. А з подругою вона тепер мало спілкується…

Автор – Анна Kіp’янова(психолог)

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page