fbpx

З тієї розмови минуло вісім років. У лютому донька з родиною мусили покинути Харків. Пожили з тиждень у мене, а потім зять хату придбав в іншому селі чомусь. Чому я зрозуміла згодом і ледь не посивіла

Не розумію свою дочку, вірніше, просто не хочу розуміти таке. Ольга знає, що її чоловік їй не вірний, але продовжує вдавати, що все гаразд, жодних проблем немає. Каже, що живуть прекрасно, а що зраджує – так вона цього воліє не помічати і нагадувати їй про це не потрібно. Але як закривати очі на те, що він витворив. Та мені тепер по селу пройтись соромно.

Про те, що зять дочки зраджує, я дізналася давно випадково від своєї знайомої. Донька жила в іншому місті, я в селі, тому що там між ними і як я знати просто не могла. А тут знайома в тому місті лікування проходила і треба ж таке, побачила зятя мого з якоюсь молодою дівчиною. Ми жінки сучасні, тоді знайома фото зробила і мені передала, а я вже донці.

Надіслала і почала чекати реакції а її немає. Ну день почекала, два. Не витримала і поїхала до доньки на підтримку. Ну а як? Розлучатиметься там діток двоє, хто ж її крім матері рідної підтримає і допоможе. Приїхала і отетеріла. Вона його Вовчиком називає, він її Зайкою і така там любов, що я в осад випала.

Я таке кохання не розумію зовсім. Він гуляє, вона про це знає, але міняти ніхто нічого не планує. Дочка мені сказала, що не збирається переді мною виправдовуватися і попросила не лізти в її життя. Ну я й поїхала. Запевнила себе, що то її життя, най розбирається.

З тієї розмови минуло вісім років. У лютому донька з родиною мусили покинути Харків, адже їх район зруйновано практично повністю. Пожили з тиждень у мене, а потім зять хату придбав в іншому селі, чомусь. Чому я зрозуміла згодом і ледь не посивіла.

Він, виявляється, у тому селі ще один дім придбав. Але не собі чи мені а для ще для однієї своєї родини. Там у нього виявляється двійко дітей.

Мені тепер соромно з дому виходити. Спиною відчуваю, як люди перешіптуються.

А донька що? А вона і досі Зайчик і Зіронька з заплющеними очима і щасливою посмішкою. Її Вовчик завше вмів заробляти, зумів уже й тут розвернутись. Магазинчик свій відкрили, піцу печуть та бургери якісь там роблять. Он, сауну уже планує відкрити. Встигає Вовчик усюди.

Мені доньку шкода до сліз, а як її врятувати не уявляю просто.

Маргарита К.

20,08,2022

You cannot copy content of this page