fbpx

За два дні українці зібрали 43 мільйони для 47 окремого батальйону

«Шановна шляхто, за дві доби ви зібрали 43 мільйони гривень. 47 окремий батальйон і я особисто вам вдячні. Усі кошти будуть освоєні максимально якісно», – написав командир батальйону, відомий блогер і письменник Валерій Маркус.

Валерій Маркус задумав дуже амбітну справу – створити окремий батальйон з людей мотивованих і професійних. Для цього він проводив співбесіду в відібрав необхідну кількість новобранців. Про деталі Валерій розповідав в інтерв’ю Яніні Соколовій вже на базі, де добровольці проходили навчання. Там він радісно ділився, що не має часу спати-бо так багато роботи.

Маркус брав участь в АТО і від початку повномасштабного вторгнення повернувся в військо. Проблема з кадровим і навченим військом зараз дуже на часі і він вирішив, що мусить долучитися до створення окремого батальйону.

Зі створення батальйону постало й оснащення, амуніції, техніки і т.д. Валерій звернувся до українців з проханням про допомогу.
«Ми не витрачаємо кошти на їжу і шкарпетки, усе йде виключно на автомобілі, дорогу техніку і спорядження, яке зберігає життя наших бійців, а ворогів робить невидимими у тепловізор», – повідомив Валерій Маркус.

«Одна з найважливіших потреб на фронті, і найбільша стаття витрат – це транспорт. Наразі, з купівлею автомобілів велика проблема навіть у Європі. Але нам пощастило, ми знайшли в Лівії 55 пікапів Tayota Hilux 2017 року, і ця кількість машин повністю закриє потребу нашого підрозділу.

Щоб викупити усю партію нам не вистачає 20 мільйонів гривень. Для збору цієї суми ми маємо два дні», – написав Маркус в своєму Фейсбук і українці відгукнулися.

Тепер українці чекають на обіцянку Валерія : «Буду забезпечувати вас роликами, де окупант змінює свій агрегатний стан. Один опублікую вже на цьому тижні в моєму ТГ-каналі».

Фото: ФБ Валерій Маркус.

05/27/2022

You cannot copy content of this page