fbpx

За путінського олігарха Абрамовича поручився Арахамія, мовляв врятував 400 тисяч українців

Юристи олігарха Романа Абрамовича використовують лист від нардепа Давида Арахамії про допомогу росіянина в порятунку українців, щоб через суди скасувати санкції проти нього, – пише 8 червня британське видання The Times.

Юристи Абрамовича подали позов проти Європейського Союзу та уряду Сполученого Королівства, пише видання, посилаючись на копії документів.

“Завдяки сприянню пана Абрамовича, делегації досягли домовленостей щодо організації гуманітарних коридорів, через яких змогли врятувати більше 400 000 людей.

Крім цього, його зусилля з обміну військовополоненими допомогли звільнити з полону кілька сотень людей. Абрамович продовжує бути глибоко залученим у процес перемовин, а також організації гуманітарної допомоги”, – йдеться в листі Арахамії.

У листі голова української групи на перемовинах з Росією підкреслює, що в цілому він оцінює роль Абрамовича як «позитивну»

Тому правники твердять, що такому корисному переговірнику потрібне вільне пересування Євросоюзом і «виконувати певні функції з організації переговорів».

У позовах до ЄС і Великої Британії юристи російського олігарха використовують цей лист Арахамії як доказ згубного впливу західних санкцій проти Абрамовича на його зусилля з мирних переговорів.

Водночас The Times не деталізує, коли Арахамія надав цей лист.

Крім того, бельгійська юридична компанія надала податкові декларації Абрамовича, які нібито свідчать, що він сплатив за останні кілька років більше податків у Великій Британії і ЄС, ніж в цілому в Росії.

У позові вони твердять, що керівництво ЄС хибно приписує Абрамовичу його зв’язки з Кремлем і підтримку російського вторгнення в Україну. Тоді як російський олігарх, за їхніми твердженнями, не має тісних зв’язків з російським президентом Володимиром Путіним і не отримав жодної вигоди від російської анексії Кримського півострова чи військового вторгнення у 2022 році.

Як відомо, Євросоюз запровадив санкції проти Абрамовича 15 березня, Велика Британія – 10 березня.

Фото: УП.

06/08/2022

You cannot copy content of this page