fbpx

За рік зібрала разом з хлопцем на автомобіль

Журналісти видання The Village Україна поговорили із людьми, які планують і записують свої витрати.

Історія Олени Деребери(Product Owner міжнародної платформи бронювання готелів)

Причини. Три роки тому я відмовилася від фінансової допомоги батьків і почала жити за свій рахунок разом з хлопцем. Ми дуже мало заробляли, іноді я не заробляла зовсім, бо ще вчилася в університеті, і бувало так, що нам не вистачало грошей навіть на базові продукти. І ми хотіли купити машину.

Інструменти та економія. Ми почали записувати всі свої витрати в Excel таблиці. Так ми зрозуміли, на чому можна економити і скільки заощаджувати. Почали відкладати хоча б 100$ на місяць, іноді виходило 200-300$. Коли отримували зарплату, одразу намагалися купити долари і жити на залишок.

Читайте також: 6 років тому вийшла заміж в Італії і у мене почалося життя для себе. Але майже 15 років я була badante,- інтерв’ю з українською заробітчанкою про еміграцію в 90-х

Ми припинили ходити на вечірки з друзями, не купували каву на вулиці, не їли в ресторанах і кафе, сильно економили на продуктах. Раз на місяць батьки допомагали нам з базовими продуктами, а потім доводилося вигадувати, як приготувати їсти на тиждень з одного курячого філе. Крім цього, я ходила на навчання пішки, а хлопець їздив на роботу на трамваї і постійно намагався підробляти.

Результати. З такими обмеженнями нам вдавалося відкладати на машину. Згодом я влаштувалася на хорошу роботу, хлопець змінив напрям кар’єри, і приблизно через чотири місяці після цього ми купили вживану BMW. А загалом ми збирали на машину близько року.

Фото: Facebook Олена Деребера

You cannot copy content of this page