fbpx

За словами професора Прінстонського університету, перше враження про людину майже завжди хибне

За словами професора Прінстонського університету Алекса Тoдoрова, висновки, які ми робимо про характер нової людини під час зустрічі з нею, зазвичай засновані на виразі її обличчя. Однак це рідко відповідає істині.

Люди, які виглядають радісними, навіть якщо не посміхаються, при першій зустрічі багатьом здаються такими, що заслуговують довіри. А людина, вираз обличчя якої висловлює гнів, може вважатися такою, що не заслуговує довіри.

Люди, які виглядають радісними, навіть якщо не посміхаються, при першій зустрічі багатьом здаються такими, що заслуговують довіри. А людина, вираз обличчя якої висловлює гнів, може вважатися такою, що не заслуговує довіри.

Такі неправильні припущення можуть перешкодити нам знайти супутника життя або отримати ідеальну роботу.

Люди, які виглядають радісними, навіть якщо не посміхаються, при першій зустрічі багатьом здаються такими, що заслуговують довіри. А людина, вираз обличчя якої висловлює гнів, може вважатися такою, що не заслуговує довіри. Крім того, ознаки недосипання і бліду шкіру часто пов’язують з низьким рівнем інтелекту. Все це може сформувати у нас неправильне уявлення про людину.

Професор Тoдoров і його колеги провели експеримент. Учасникам показували обличчя сотні людей і просили оцінити їх надійність, привабливість, компетентність та інші характеристики. Дослідження показало, що людей з “типовими” обличчями добровольці частіше наділяли позитивними характеристиками. Так, судячи з усього, наше перше враження будується на минулому досвіді. Тому експерт не радить покладатися тільки на нього.

Професор також додав, що наші хибні перші враження стають все більш важливими в цифровому світі, де роботодавці вибирають кандидатів на основі їхніх профілів в соціальних мережах.

Читайте також: Ця історія змушує по-новому подивитися на своє життя: Успішна та багата жінка прийшла до психолога в пошуках свого щастя.. Його порада безцінна

«Різні образи однієї людини можуть генерувати абсолютно різні враження. Людина може виглядати привабливо і компетентною в одному образі і простацькою і не дуже розумною в іншому», – підсумував Тoдоров.

Опубліковано 17 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page