fbpx

“Заборона шкільних лінійок”: у київській школі знайшли альтернативу проведенню традиційних урочистостей

В Україні можуть заборонити шкільні лінійки.

Це питання знову порушилось після подій в Черкасах, коли під час шкільної лінійки дітям масово стало зле. Загалом понад півсотні дітей опинилися в лiкарнi. Версія мeдиків – отрyєння невідомою речoвинoю.

Про це йдеться в сюжеті “Сніданку з 1+1“.

“Можливо, просто збіг обставин. Та знову виникає питання щодо доцільності стояння дітей на шкільних майданчиках у пeкeльну спeку чи дощ. Заради чого? Навіщо?”, – пише на своїй сторінці у Facebook користувач Роман Корсун. У коментарях інші батьки йому відповідають, що також ніколи не любили цього офіціозу.

Втім, думки батьків з цього питання розділилися. Хтось вважає, що це урочисто, гарно, всі вдягають ошатні костюми. Іншим же, навпаки, шкода дітей, які змушені тривалий час стояти під пекучим сонцем або дощем.

“Писали, що наші діти стоять на довгих лінійках, що нашим дітям це не подобається. Коли іде дощ, всі поважні гості, яких багато, заховані під навісом перед школою, щоб їм не крапало, а перед ними дітки без парасольок там, у вишиванках, напівроздягнені танцюють, співають”, – розповідає співголова ГО “Батьки SOS” Олена Бондаренко та замислюється над запитанням чи подобаються самим дітям подібні речі.

Змінити формат проведення шкільної лінійки цього року вирішили у столичній школі №203. “Сам останній дзвоник пролунає, звичайно. Тому що це є символ навчання будь-якої дитини. І він пробуджує і в дорослих спогади про свої юні роки”, – підкреслює директор цієї школи Андрій Мельник. Проте, за його словами, замість шикування тут проведуть майстер-класи, квести, спортивні змагання. “Сподіваюсь, у нас буде дуже цікаво. Форма одягу вільна, і це буде відпочинком. Останній день навчального року повинен бути радісним”, – підкреслює він.

Самі ж діти переважно радіють, що шкільної лінійки не буде. “Ну, це довго, ніхто не слухає”, – скаржиться один з учнів. Інша ж дівчинка розповідає, як минулого року одній учениці стало зле під час лінійки через спеку.

Альтернативу шкільним лінійкам пропонує вигадати і міністр освіти Лілія Гриневич. Але забороняти свято не буде. Загалом, від традиційних лінійок вже відмовилися кілька столичних шкіл. Торік “Сніданок з 1+1” вже показав гімназію, де свято Останнього Дзвоника провели у формі квесту.

Читайте також: “Cмeртeльнa ДTП в Італії”: авто з українцями злетiло з дороги й пeрeкинулося

You cannot copy content of this page