fbpx

“Задля більшої стабільності у цьому хаотичному світі”: Китай зробив нову заяву щодо відносин їхньої країни з росією

Нещодавно Китай зробив нову заяву щодо відносин їхньої країни з росією.

Так, офіційний Пекін заявив про підтримку Росії “під лідерством Путіна”.

Відповідна заява пролунала з уст міністра закордонних справ КНР Ван Ї під час розмови з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим, яка відбулася 27 жовтня.

дана інформація подана у комюніке китайської сторони.

Там додають, що путін відправив “привітальний лист” для Сі Цзіньпіна у зв’язку з його переобранням на посаду президента Китаю. В КНР вказують на те, що це показує “високий рівень взаємної довіри і підтримки між Китаєм та Росією”.

Цитуємо:

“Китайська сторона також твердо підтримуватиме російську сторону під лідерством президента Путіна у їхньому прагненні об’єднувати російський народ для подолання труднощів, розв’язання проблем, реалізації стратегічних цілей розвитку та стверджувати статус Росії як великого гравця на міжнародній арені”.

У КНР окремо наголошують на тому, що Китай та Росія “мають легітимне право реалізувати свій шлях розвитку”, будь-які спроби заблокувати цей прогрес “приречені на невдачу”. Окрім того офіційний Пекін заявляє про бажання поглиблювати взаємодію з Москвою на усіх рівнях “на користь обом країнам та народам та задля більшої стабільності у цьому хаотичному світі”.

28,10,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел. Колаж.

You cannot copy content of this page