fbpx

Залишаються нереалізованими? І Ви вже готові здатися?: 5 ознак, що ваша мрія угодна Богові

Ви втрачаєте надію, тому що рік за роком Ви відкладаєте реалізацію ваших мрій на потім? В результаті Ваші мрії залишаються нереалізованими? І Ви вже готові здатися?

Мені дуже подобається вислів головної героїні роману «Енн із зелених дахів» канадської письменниці Люссьє Мондгомері: «Не дивно, що у тітки Джозефін зовсім немає уяви, адже це єдина розрада, коли ти бідний, і є стільки речей, які можна уявити.»

Уявіть, як нудно було б жити, якщо все, чого ми б не забажали, одразу ж збувалося б. Про що б тоді залишалося мріяти.

У 2012 році ми з чоловіком поїхали дивитися невеликий заміський будиночок з досить великим двором навколо нього, щоб наші діти могли там бігати і гратися.

Я завжди хотіла такий будинок, але я й уявити собі не могла, що ця мрія збудеться. Як тільки я побачила цей будинок, я закохалася в нього. Це сталося в червні, а вже у вересні ми відкривали двері цього будинку своїм ключем, і почали перевозити туди наші речі.

Процес народження мрії може бути однаково як бентежним, так і тяжким, але пройшовши через усе це я зрозуміла кілька речей про мрії.

5 Речей які я зрозуміла про мрії

Якщо Бог дає мрію, то він дозволить їй реалізуватися.

Я навіть і уявити собі не могла, що мрія про мій маленький жовтий заміський будиночок угодна Богові. Я думала, вона бажана мені.

Але з кожним новим кроком на шляху до моєї мрії, двері чудесним чином відчинялися, ніби самі по собі. Щоразу ми готувалися до провалу. Насправді сама думка, що ми можемо стати домовласниками, здавалася нам занадто нереальною.

Але ми тут в нашому власному домі, нещодавно відремонтованому і ще більш улюбленому, ніж чотири роки тому, коли я вперше поклала на нього око! І хто ж ще, якщо не Бог дозволив цьому статися?

Ставтеся до своєї мрії з легкістю.

Можна вчепитися в свою мрію жорсткою хваткою, будучи впевненим, що це саме те, що нам потрібно і що ми зможемо реалізувати це. Але як правило такий підхід призводить до того, що в нашому серці зростає незадоволеність. Ми малюємо в своїй уяві наскільки наповненим буде наше життя, коли збудуться наші мрії. Однак наповнення не настає, і задоволеність не спадає по ходу реалізації наших мрій. Ці почуття виникають тільки тоді, коли ми приймаємо рішення отримувати задоволення від усього, що з нами відбувається в кожній ситуації.

Мені довелося самій докласти чимало зусиль, щоб виховати це почуття у себе в серці. Я ділилася цим з вами в серії блогів під назвою “5 ключових моментів до вміння бути задоволеними”. Мені і досі не вдається ідеально виконувати ці заповіді, але я працюю над собою і намагаюся виховати це вміння бути задоволеною в собі. Коли ми вперше почали наводити довідки з приводу придбання будинку і протягом всього процесу оформлення покупки я говорила моєму чоловікові: «Не важливо, що станеться, я вже щаслива. Я щаслива жити тут в нашій квартирі. Тут поруч живуть наші друзі і все знаходиться поблизу».

Я з легкістю ставилася до своєї мрії, відчуваючи задоволення від усього того, що мала зараз. У мене був довгий список «за» для обох ситуацій, який допомагав в тому випадку, якщо угода з будинком провалиться. Я знала, що все одно залишуся щаслива і всього лише продовжувала мріяти!

Необхідно знати, коли потрібно боротися за свою мрію, а коли і відпустити її

Була одна особливість, яка нам впадала в очі. Нам не доводилося боротися за свій будинок. Це була найлегша і менш болюча процедура, з якою ми коли-небудь стикалися! Здавалося, що бувають мрії, які збуваються самі по собі. А є й такі мрії, для реалізації яких, необхідно проявити мужність і завзятість.

І нам доводиться бути проникливими. Іноді ми боремося за здійснення мрії, про яку особливо і не мріємо. Іноді ми боремося за мрії, які цікаві тільки нам, у власних інтересах, і думаємо, що їхня реалізація підніме нашу самооцінку, підійме нас, потішить наше самолюбство. Такі мрії не від Бога.

Нам буде потрібна величезна смиренність, щоб розпізнати ці мрії і відпустити їх. Але коли це відбувається, ми відчуваємо надзвичайну свободу, так як такі мрії лише роблять нас заручниками, і ми не можемо побачити того, що приготував для нас Бог. Відпускаючи наші егоїстичні мрії, ми створюємо свободу для реалізації тих мрій, які Бог приготував для нас. Це і є боротьба за реалізацію мрій від Бога.

Вам доведеться дозволити помepти вашій мрії, щоб дозволити їй зародитися заново

Цей вислів викликає у вас протиріччя? Ні, це не оксюморон. Ісус говорив що насіння, яке закопане в землю вмиpaє, для того, що знову зійти. Іноді Бог сіє мрію в нашому серці. Ми її будуємо, поливаємо і навіть молимося за неї. А потім ми бачимо, що вона пoмepла. Ми розчаровані.

Але не опускайте руки і не збирайте злобу. Іноді Бог дозволяє мріям помepти, щоб позбавити нас від почуття володіння нею. Зрештою, це не ваша мрія. Це мрія, угодна Богові! Це його план. Коли Бог дозволяє мріям помepти, він робить це, щоб ми махнули рукою і відпустили її. Відпускаючи мрію, ми даємо Господу свободу реалізувати її задуманим шляхом. Цілком можливо, що до цього ми йшли неправильним шляхом для реалізації своїх мрій або було вибрано не той час. Можливо нам необхідно підключити іншу людину або цілу групу людей, щоб здійснити свої плани.

Ваша мрія від Бога помepла? Не впадайте у відчай. Продовжуйте молитися за неї. В цей час, Бог здійснює свій план, а не ваш, оновлюючи своє бачення у вашому серці таким чином, яким він створив цю мрію для вас.

Не переставайте мріяти

Ніколи не переставайте мріяти. Навіть, якщо ваші мрії здаються вам дурними і незначними. Навіть, якщо вони здаються вам настільки дурними, що ви впевнені, що вони не збудуться. Мрії розпалюють вогонь і ведуть вперед. Іноді дурні мрії створюють основу для чогось дійсно вартого на нашому шляху. Мрійте! Не дозволяйте своїй уяві збідніти. Розвивайте креативність. Нехай Бог використовує її, удосконалить її і сприяє її зростанню.

Джерело – Slovo.today.

Опубліковано 14 січня 2019 року

You cannot copy content of this page