fbpx

Залишився я без смартфона і тиждень ходив зі старою Nokia 3310. І ось що сталося з моїм життям через 6 днів.

День 1-й. Вранці сидів дивився у вікно, почуття безвиході буття не покидало. Час на збори на роботу — це дуже багато. Зібрався за 15 хвилин. Зібрав дружину і дітей. Дружина лаялася, тому що працює вдома і нікуди не хоче збиратися.

По дорозі на роботу виявив, що їду не один і кругом люди, посміхався і вітався з усіма пасажирами, які входили в автобус. Їду один на своїй половині автобуса, люди бояться їхати зі мною поруч. На роботі зробив всю роботу за 4 години. Начальник похвалив і дав ще роботи. Чорно-біла змійка класна гра, правда довелося звикнути, що керувати треба кнопками, але моторика підвищилася.

Під час вечері поговорив з дружиною. Виявляється у нас є різні проблеми, які треба вирішувати. Діти кричали і кликали маму, але я вперто робив з ними уроки. Множення десяткових дробів — це зло. Сиджу, читаю підручник математики за 4 клас.

День 2-й. Встаю за звичкою за годину до роботи. Приготував сніданок. Діти сказали, що омлет зі шпротами не смачно. Вони просто, нічого не розуміють в готуванні. В туалеті знайшов кросворди за 2005 рік. Відчуваю себе ерудитом. В автобусі посміхався і вітався з пасажирами, люди хрестилися і відсувалися подалі.

На роботі зробив все за 3 години. Позначається практика. Начальник похвалив при всіх і дав ще роботи. Колеги злобно подивилися і перестали зі мною розмовляти. Змійка рулить. Пальці болять, як після 5 годин гри на гітарі. Згадав, що я вмію грати на гітарі. Вирішив попрактикуватися після вечері. Пальці болять, як після змійки. Десяткові дроби множаться зі швидкістю калькулятора. Бачу повагу в очах дітей.

День 3-й. Омлет з ковбасою сподобався більше, ніж зі шпротами. Дивно. Бачу в очах дружини почуття вдячності. Приємно. Завтра зроблю пельмені зі шпротами. Кондуктор в автобусі вітається як з рідним. Звернув увагу, що люди перестали лякатися, коли з ними вітаєшся. Але підозрілість в погляді залишилася.

Зробив всю роботу за 2 години. Начальник похвалив і обіцяв видати премію. Колеги дивляться з погано прихованою злістю. Змійка наїлася квадратиків і займає майже весь екран. Прийшовши додому, приготував вечерю. Макарони по-флотськи зі шпротами. Діти з’їли все дочиста. Молодці. Дивно, собака лежить під столом, не може поворухнутися і від неї пахне шпротами.
Знайшов в підвалі діапроектор і дивився з дітьми казки. Діти сказали, що це якийсь повільний мультик. Дружина попросила повісити картину. Коли забивав цвях попав по пальцях. Боляче.

День 4-й. Дружина встала на годину раніше за мене і приготувала сніданок. Дивно, шпроти закінчилися, треба купити. Перед виходом на роботу поцілував дружину і обійняв дітей. Приємно. Кондуктор привіталася як з рідним. У поглядах інших пасажирів побачив доброзичливість. Люди стали посміхатися і вітатися у відповідь.

На роботі зробив все за годину. Що поробиш, досвід. Начальник похвалив і сказав, що я переріс свою посаду. Запропонував стати його заступником. Прикольно. На прохання дружини повісити фотографію, забив цвях, перекрутив всі розетки, полагодив стіл, пофарбував підвіконня. Кіт, який зазвичай спить на підвіконні, прилип.

Діти з криками «Тато» попросили погратися з ними. Показав як грати в камінь, ножиці, папір. На другій хвилині почав програвати.

День 5-й.- батарея зменшилась на одну поділку;)

День 6-й.-Забрав з ремонту смартфон. Видалив до біса всі ігри, залишив тільки змійку.

Цінуйте свій час, та будете щасливі!

You cannot copy content of this page