fbpx

Замість мобілізації – добробати або що готує нам Росія

За даними Інституту вивчення війни, Кремль віддав наказ регіонам Росії сформувати так звані “добровольчі батальйони” для відправки їх на війну проти України. Чоловікам у віці до 50-60 років запропонують від 3,75 до 6 тисяч доларів на місяць зарплати за контрактом на 6 місяців. Таким чином розраховують набрати 34 тисячі нових військових і не оголошувати загальної мобілізації.

За даними Інституту, кожен з 85 регіонів Росії повинен провести вербування людей, щоб вони вступали до лав батальйонів.

“Російські ЗМІ вже підтвердили створення або розгортання добровольчих батальйонів наприкінці червня і початку липня у Курській області, Приморському краї, Республіці Башкортостан, Республіці Чувашія, Чечні, Республіці Татарстан, місті Москві, Пермській, Нижегородській і Оренбурзькій областях”, – відзначають аналітики.

Передбачається, що якщо кожен регіон у РФ створить хоча б одну військову частину на 400 осіб, то можуть з’явитися близько 34 тисяч нових військових.

“Деякі російські звіти і документація свідчать про те, що Кремль прагне завербувати близько 400 солдатів на батальйон, які пройдуть місячну підготовку перед розгортанням в Україні”, – вказують в ISW.

Така кількість приблизна, адже якийсь регіон може надати й кілька батальйонів.

“Кількість чоловіків може змінюватися, оскільки деякі суб’єкти федерації, такі як Республіка Татарстан та Чечня, створюють відповідно два і чотири добровольчі батальйони. Цілком можливо, що деякі суб’єкти федерації можуть відкласти або не взяти участь у створенні батальйонів. Зокрема, офіційні особи у Волгограді зберігають мовчання з приводу формування нових підрозділів”, – пояснили у Інституті, пише Главрєд.

ISW підкреслили, що ці новостворені батальйони мають бути підготовлені на кінець серпня.

Проте Росія проводить і «таємну мобілізацію», на думку аналітиків, Путін боїться відкритої мобілізації, натомість застосовує маніпуляції з законодавством. Мовляв, не Путін закликає, а закони такі – будьте ласкаві виконувати.

У Раді національної безпеки і оборони України 9 липня зазначили, що росія набирає добровольців через центри зайнятості – шукають снайперів, навідників, водіїв, санінструкторів та інших фахівців, понад 22,2 тисячі вакансій.

Фото: antikor.com.ua.

07/14/2022

You cannot copy content of this page