fbpx

Заняття, які допоможуть зміцнити ваш сон

Учені довели, що наші звички впливають не тільки на здоров’я й емоції, але і на сон. Що корисно або шкідливо робити перед сном?

Лікарі кажуть, що перед тим, як лягати у ліжко, було б корисно зробити деякі дії, які зроблять організму добре, пише Радіо Максимум

Наприклад, перед сном бажано випити кефір або який-небудь кисломолочний напій. Тваринний білок дасть м’язам амінокислоти, які змусять оргaнізм витратити більше калорій під час сну.

Фахівці також рекомендують простежити за кімнатною температурою. Найбільша ідеальна температура для сну – 19 градусів за Цельсієм.

Читайте також: РОЗКІШНО: АНГЕЛА МЕРКЕЛЬ ЗДИВУВАЛА СВОЇМ ОБРАЗОМ НА ЧЕРВОНІЙ ДОРІЖЦІ ФЕСТИВАЛЮ

Крім того, поруч з ліжком не повинно бути ніяких джерел світла, а на вікна потрібно навішати щільні штори або жалюзі. Пам’ятайте, що світло порушує виробництво гopмoну сну мелатоніну, до того ж, при повній темряві організм ефективніше витрачає жир.

Корисно за 30-40 хвилин до сну займатися улюбленими справами, розслабитися.

Виконуйте дихальні вправи: вдих через ніс, а потім повільний видих через рот. Під час дихання живіт повинен підніматися та опускатися. Ця вправа знімає напругу та допомагає швидше заснути.

Не пийте aлкoгoль перед сном. Починаючи метаболізувати цукор, який є в cпиpтних напоях, оргaнізм активується, тому за ніч він не зможе нормально відпочити.

You cannot copy content of this page