fbpx

Зеленський заявив, що втрати ЗСУ цього місяця значно зменшилися

Президент України Зеленський заявив, що втрати Збройних сил України на фронті у липні значно зменшилися в порівнянні з піком бойових дій в травні і червні 2022. Таку інформацію він озвучив в інтерв’ю The Wall Street Journal.

За його словами, зараз щоденні втрати у 30 осіб зaгиблими і близько 250 поpаненими, при тому, що на піку бойових дій в травні і червні втрати були від 100 до 200 військовослужбовців в день.

Зеленський пов’язав це з поставками Україні більш потужного західного озброєння та снарядів. Для порівняння: раніше окупанти щодня випускали 12 тисяч артснарядів проти 1-2 тисяч українських снарядів, то тепер Україна може випускати близько 6 тисяч снарядів в день.

Зеленський відмовився назвати журналістам точне число втрат, яких зазнала армія України з початку вторгнення Росії. Але він в черговий раз підкреслив, що це число “в рази менше” тих втрат в особовому складі, які несе Росія.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, станом на 22 липня втрати Росії оцінювалися в 39 тисяч військових.

Міністр оборони Олексій Резніков раніше теж озвучував, що українські втрати не спів розмірні з російськими.

“У мене є дані, але я не можу їх оприлюднити, щоб не дарувати ворогові деталі. Можу сказати, що вони істотно відрізняються від величезних втрат ворога. Самий пік наших втрат був у травні. Коли Михайло Подоляк і президент говорили в червні – малися на увазі саме вони. Тоді перевага ворога була найбільшою, особливо на Донбаському напрямку – вони використовували до тисячі артилерійських снарядів на годину. Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки патронів. У травні дійсно до ста хлопців і дівчат, на жаль, гинyло, і до 300-400 було поранених”, – казав він.

Фото: УНІАН.

07/23/2022

You cannot copy content of this page