fbpx

Жителі Димера Київської області вкрали в російських військових бензовоз і С-300

Ця історія починається мов з приказки про «цікаву Варвару», проте українка Світлана мала ще й неабияку сміливість.

“На трасі стояв бензовоз. Мені було інтересно, що там усередині. Я залізла туди — там був ключ. Завела, він завівся — і поїхали”, — розповіла Світлана.

Бензовоз вона залишила в полі й пішла за сусідом “дядь Валіком”, бо боялася їхати по полю за кермом.

“Сусідка — така бойова дівка, їздила віздє, дивилася, де шо є. Там єсть “Урал”, каже, я попробувала — він заводиться, тронула — їде. Поїхали десь переженем. Поїхали!” — розповів Валентин.

Отак жителі Димера Київської області Світлана Костовецька та Валентин Грищенко викрали у російських окупантів бензовоз із 700 літрами солярки.

Місцеві, ніби зачувши дармову солярку, почали навідуватися до захованого бензовоза і зливати.

Тоді Світлана і Валентин вирішили відігнати його до лікарні Димера. Головлікарка шпиталю Тетяна Дивиденко розповіла, що світла тоді не було, використовували електрогенератори, палива для них залишалося на 4-5 днів. “Запитала, де взяв”. “Украв”. “Де вкрав?”. “У росіян”. “Ну і слава богу, і молодець”, — розказала головлікарка.

Окрилений успіхом, Валентин із сусідом поцупили у росіян ще й С-300 (система ППО — Ред.), сховали у лісі й поставили біля нього табличку “заміновано”. Але хтось його підірвав з сумом говорить Валентин.

Цю історію у відеосюжеті опублікувало видання “Настоящее время”, пише news.liga.net.

Фото: liga.net.

05/29/2022

You cannot copy content of this page