fbpx

Жив був пес – мабуть найкращий вітчизняний мультфільм (відео)

Цей легендарний мультиплікаційний фільм створений за мотивами української народної казки “Сірко” названий кращим мультфільмом століття!

Його люблять за неповторний гумор, колорит і звичайно ж за українські народні пісні, пише “intermarium.news“.

Сюжет:

Настав час, коли підстаркуватий сторожовий Пес став нікому не потрібний, і господарі вирішують прогнати його з двору. Останньою краплею, що переповнила чашу їхнього терпіння, стало те, що Пес спав і не здійняв тривогу, коли в хату забрався крадій.

На допомогу Псові, який поневірявся лісом і вже був ладен удавитися, приходить його колишній недруг — Вовк. Лісовий хижак допомагає Псові продемонструвати господарям свою потрібність: він інсценує викрадення хазяйського немовляти, а Пес удає, ніби переміг Вовка і врятував малюка. У нагороду за порятунок дитини Пса з почестями повертають на двір, де він відтоді стає почесним мешканцем.

Відчуваючи себе в боргу перед Вовком, Пес знаходить спосіб віддячити товаришеві за добро: коли взимку господарі влаштовують весілля дочки, Пес заводить Вовка до хати і щедро частує його стягненими з хазяйського столу стравами.

Розімлілий від рясного частування Вовк хоче співати. Якраз у цей час хтось із гостей затягує Голубів, і Вовк починає голосно підвивати, чим видає себе. Гості, зрозумівши, що під столом бозна звідки узявся вовк, збираються розправитися з ним, але Пес «виганяє» Вовка з хати і таким чином рятує його. Вовк дякує Псові за частування, і друзі прощаються, після чого Вовк, ідучи з обійстя до лісу, черевом зносить шмат хазяйського плоту на своєму шляху. І хоч як важко йому говорити, не забуває засвідчити добрі почуття до товариша, залежного від людської непевної вдачі: «Ти заходь, коли що…».

Нагороди:

Вийшовши у світ у 1982 р., “Жив-був пес” почав стрімко набирати популярність у широких колах людей по всьому світу. Вже за рік стрічка посідає першу сходинку на Міжнародному кінофестивалі в датському Оденсе, “на-ура” “Пес..” “заходить” й у Польщі, Югославії, Австралії. У 2012 р. на Суздальському фестивалі анімаційного кіно витвір Назарова визнають найкращим надбанням мультиплікаційного жанру за останні 100 років.

Пропонуємо нашим читачам самим насолодитися цим шедевром мультиплікаційного жанру:

Жив був пес” в 2012 року було повністю озвучено українською мовою:

You cannot copy content of this page