fbpx

ЗМІ знайшли чоловіка, що голіруч зупиняв танки Це сталося 26 лютого – російська колона зайшла в місто Бахмач несподівано.

“Вони спонтанно заїхали. Мало хто й знав. Повискакували, хто звідки. Я там далеко живу. Приїхав додому. Жінка каже: «Танки там стоять. Колона ціла». Я на велосипед – і бігом сюди”, — розповідає Сергій Шевчук.

“Побачив, на башті сидять молоді хлопці такі, ну діти. І так собі сидять, наче рембо. Ну у мене й закипіло. І вони давай рушати. Один поїхав. А я на другий танк. Отут стояв, взяв і на танк велосипед кинув. Він переїхав і поїхав. Я на другий кинув. А на третій став на танк, заскочив. Думаю, його зупиню… За пушку взявся і заліз на танк… Танк зупинився”, — згадує Сергій.

Куди залазити і як можна зупинити таку техніку, Сергій знав. Два роки своєї служби в армії їздив на танках, знає кожен механізм.

“Я закрив амбразуру механіку. Я за пушку рукою затримався, а ногою закрив йому. Я взагалі-то командир танка. Я знаю. Ногу положив – механік побачив, що темно, йому треба зупинитися. Там хлопець Сашко з Курені, я велосипед, той футболку кинув на наступний БМП… Там один командир, старший, сидів на броні, вверх вистрілив… Вони й поїхали так далі. Я тоді велосипед закинув наверх”.

Відео з чоловіком на танку зняла і виклала одразу в інтернет мережу Ірина Проценко. Відео стало популярним, на вулицях Сергія стали впізнавати, але він сам й не здогадувався про вже світову популярність, каже: «А куди я буду дивитися. Я й не знаю куди». Проте хоче, щоб авторка відео його знайшла, щоб познайомився, бо опісля здружився й з іншим чоловіком, який зупиняв танки разом з ним.

Місцевий аграрій купив Сергію новий велосипед, пише Суспільне.

Фото: Суспільне.

06/11/2022

You cannot copy content of this page