fbpx

Зміни до правил надання субсидії. кого торкнеться у першу чергу та чого очікувати. Подробиці

Цьогорічний опалювальний сезон що розпочнеться уже за кілька тижнів є особливим, адже вперше в історії України він буде проходити під час війни. Отже, як заявили у Мінсоцполітики більша кількість громадян потребуватиме захисту від держави, а особливо – субсидій.

Саме, аби вирішити найбільш актуальні питання щодо надання субсидій в умовах початку нового опалювального періоду Міністерством соціальної політики було ініційовано зміни до Положення про порядок надання житлових субсидій.

16 вересня 2022 року відповідні ініціативи було підтримано на засіданні Уряду.

Прийнятим рішенням передбачається передача функцій призначення, нарахування і виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України, які працюють за екстериторіальним принципом.

СЧеред важливих змін є те, що пропонується не враховувати до середньомісячного сукупного доходу громадянам при розрахунку житлової субсидії:

  • допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам;
  • компенсацію для покриття понесених витрат, пов’язаних з розміщенням в своєму житловому приміщенні внутрішньо переміщених осіб за програмою «Прихисток».

До того ж, було запропоновано переглянути критерії надання житлових субсидій особам, яким надається допомога по частковому безробіттю і людям, які втратили роботу в період воєнного стану, передбачивши можливість призначення субсидії з урахуванням фактично отриманих доходів у розмірі допомоги по безробіттю.

17,09,2022

Головна картинка ілюстративна колаж.

You cannot copy content of this page