fbpx

Зняття прапора Росії з будівлі Херсонської обласної адміністрації в окупованому Херсоні може бути «проявом провокації»

Про це заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк у ефірі національного телемарафону.

«Це може бути прояв провокації для того, щоб створити враження, що населені пункти залишені, що входження до них безпечне. З огляду на те, що вони давно готувалися до вуличних боїв, на те, як вони розташовують свої підрозділи, ми усвідомлюємо заплановану тактику дій і не варто поспішати радіти.

Треба розуміти, що гібридна війна передбачає і ось такі інформаційні вкиди, атаки, які можуть бути розраховані на послаблення військ», – розповіла вона.

«Ми продовжуємо бойові дії. Не зважаючи на те, що ворог намагається нас переконати вони залишають населені пункти і створюють ефект тотальної евакуації, ми відстежуємо, бачимо і усвідомлюємо, що це можуть бути певні хитрощі, військові маневри для того, щоб створити для себе якусь правильно побудовану оборону. Але ми бачимо, що в Херсоні залишають регулярні підрозділи, які переодягнені в цивільних. Вони продовжують заселятися не лише в обласному центрі, а й в інших населених пунктах в домівки людей, які поїхали», – розповіла вона.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про зняття з будівлі Херсонської обласної адміністрації в окупованому Херсоні прапора Росії. Фото і відео будівлі опубліковані в місцевих пабліках, їх публікують також російські ЗМІ.

Фото: скрін.

You cannot copy content of this page