fbpx

Зниклих на Херсонщині дівчаток знайшли за десять кілометрів від дому

На Херсонщині увесь минулий вечір і всю ніч шукали двох дівчаток. Подружки віком 10 і 9 років пішли гуляти і не повернулися додому,

Про це йдеться в сюжеті “ТСН“.

Аня і Даша – жительки селища Антонівка у передмісті Херсона. Гуляти вони пішли після обіду – спершу в поле, далі вирішили подивитись на залізницю, а потім стемніло і вони загубилися. Їх розшукувала вся поліція Херсона, залучали кінологів, військових, місцевих жителів, зупиняли автобуси і машини, поширювали фото у соцмережах. Тим часом дівчатка у темряві блукали полем, пройшли з десяток кілометрів і дісталися сусіднього села. На запитання, чи не страшно їм було вдвох уночі в полі, відповіли: “Ні, собака всіх кусав, хто до нас підходив”. Насправді песик виявився дуже добрим – він зустрівся дівчатам дорогою і вони забрали його із собою.

Зранку у селі Садове дівчатка зайшли до місцевого магазину та попросили води. Продавчиня одразу помітила, що діти не місцеві.

“Брудні. Куртка брудна, видно, падали, в багні, смерділи собаками. Думаю, може, з собаками спали. А потім друга дівчинка зайшла, була без шапки, тряслася, синя. Вони говорили, що десь спали у якоїсь подружки”, – розповіла Ірина Гебуза.

У магазині дітям зробили чай та бутерброди. Поки діти їли, зайшов відвідувач, який повертався з Херсона. Він одразу впізнав дівчаток з фотографій, що розповсюджували поліцейські. Поліцейські примчали на виклик за 10 хвилин. Тепер правоохоронці з’ясовують, чому дівчатка пішли з дому та яка ситуація в їхніх родинах.

“Вирішується питання щодо притягнення батьків та осіб, що їх заміняють, до відповідальності за вказане. Буде обов’язково повідомлено у службу у справах дітей”, – наголосив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Ярослав Шанько.

Родичі малих мандрівниць спілкуватися з журналістами відмовились – сказали лише, що самі не знають, чому діти пішли гуляти так далеко. Втікали чи загубились випадково – коментувати не стали. Попри те, що дівчатка провели у чистому полі цілу ніч, серйозних ознак застуди медики в них не помітили. Дітей оглянули і відпустили додому.

You cannot copy content of this page