fbpx

Знищили літак окупантів без жодного пострілу!

Командир зенітної ракетної батареї «Бук М1», герой України Ярослав Мельник розповів АрміїІнформ історію, яка можлива тільки в геройських фільмах чи анекдотах. Бо в це неможливо повірити – знищити літак без жодного пострілу!

«Ми збили літак, не випустивши жодної ракети. Виявили ціль. Увімкнули радар підсвічування. У кабіні окупанта в цей час зазвучали звукові повідомлення про опромінення радаром», – розповідає Ярослав.

Паніку пілота важко уявити, але українські військові її побачили – той катапультувався.

«Він зрозумів, що з мисливця перетворився на ціль. Напевно, це так приголомшило льотчика, що він одразу катапультувався. Літак розбився», — розповів військовий.

Це не перша здобич українських зенітників під командуванням Ярослава Мельника.

За пів року повномасштабного вторгнення батарея Мельника бачила і льотчиків, і пілотів, і ракети. Мало хто мав змогу так мудро вчинити, як нинішній льотчик.

На своєму рахунку хлопці мають збитими: 11 бойових літаків, два вертольоти, дві крилаті ракети, 13 безпілотників.

Не завжди легко вдавалося й військовим бригади Мельника.

Якось його самохідна вогнева установка була вражена ворожою ракетою, але Ярослав зміг евакуювати бойову машину та знову поставити у стрій.

На напрямку роботи батареї Мельника, загарбники відмовилися від польотів і бомбардувань позицій військових та осель українців.

Фото: shotam.info. 09/04/2022

You cannot copy content of this page