fbpx

“Золоті” яйця – допоки? Міністерство аграрної політики дало відповідь на питання

Захмарно-високі ціни на яйця цієї осені вразили кожного українця. Ціни на десяток яєць досягають 80 грн, а інколи можна побачити цінник і у 115 грн.

“Зважаючи на це, Міністерство аграрної політики та продовольства України та асоціація «Союз птахівників України» уклали меморандум щодо стабілізації цін на курячі яйця. Так, ціни на яйця не підійматимуть до 31 грудня”.

У рамках меморандуму виробники яєць  зобов’язалися наситити внутрішній ринок яйцями. Вони повинні збільшити чисельність поголів’я курей-несучок а разом із тим і обсяги виробництва яєць.

Такі кроки дозволить стабілізувати ціни на курячі яйця і не допустити перевищення гуртових цін реалізації від рівня, за яким яйця поставляються у торговельні мережі.

Зі свого боку Мінагрополітики сприятиме тому, аби виробники курячих яєць були забезпечені необхідними умовами та ресурсами для роботи. Також Мінагрополітики сприятиме тому, аби виробники могли залучити доступний кредитний ресурс для своєї виробничої діяльності.

“Меморандум попередньо діятиме до 31 грудня цього року, але може бути продовжений у разі потреби та відкритий для підписання виробниками харчових курячих яєць”.

03,11,2022

Головна картинка ілюстративна. Колаж.

You cannot copy content of this page