fbpx

ЗС РФ пропустили удар HIMARS по Новій Каховці через військову хитрість ЗСУ – заголовок росЗМІ

Нічна атака українських військових по Новій Каховці викликали в окупантів масу запитань. Військовий експерт Юрій Кнутов відповів на хвилююче запитання: чому російська ППО не змогла відбити удари?

Він повідомив, що по цілях працював американський РСЗВ HIMARS, а наведення відбувалося через супутник з системою GPS. Тому ракета потрапила точно в ціль, завдавши великих руйнувань.

“Використовували таку тактику швидше за все: стріляли ракетами “СМЕРЧ”, наші ППО працюють за ними, слідом наприкінці пускали HIMARS. Останні вже йдуть безперешкодно і досягають мети, його нічим перехоплювати, тому що комплекси зайняті”, – розкрив військову хитрість ЗСУ Кнутов у розмові із виданням “Україна.ру”.

«Така тактика застосовувалася в Карабаху азербайджанцями. Вірмени збивали кукурузники з вибухівкою, витрачаючи ракети, а потім запускали “Байрактари”, які збивати вже не було чим», – розповів експерт.

Експерт впевнений, що російські ППО легко зіб’ють HIMARS, та навіть гіперзвукові ракети, але в даному випадку було незрозуміло, яка головна мета, “не встигли обробити”.

Тому Крутов вважає, що ЗС рф потрібно відпрацьовувати визначення відмінностей між “Смерчем” та HIMARS за певними позначками. Для цього потрібні тренування та навики, переконаний експерт.

Фото: slovoidilo.ua.

07/13/2022

You cannot copy content of this page