fbpx

ЗСУ продовжують контрнаступ на Херсонщині

Збройні сили України проводять контрнаступальні дії на Херсонщині, однак населені пункти, які визволяють, не афішуються з питань безпеки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дійсно маємо певні успіхи, контрнаступальні дії, які суттєво просувають нас у східному напрямку, але не оголошуємо зараз населені пункти, які визволили, тому що в умовах війни дуже важливо пройти, вивільнити, закріпитися і посунути ворога настільки, щоб він не міг укривати потужними і дуже жорстокими артилерійськими, мінометними ударами той населений пункт, який уже під нашим контролем», – заявила Гуменюк.

«У нас є з ними контакт, ми з ними спілкуємось, підтримуємо їх і дуже вдячні за той потужний партизанський рух, яким вони тримають насторожі окупантів. Тому що вони постійно демонструють, що Херсон, Херсонщина – це Україна і визволення ось-ось станеться», – наголосила Гуменюк.

Раніше в оперативному командуванні “Південь” заявили, що у захопленому Херсоні партизани знешкодили військових рф, які були співробітниками оперативного підрозділу.

20 червня херсонські партизани у відеозверненні заявили, що продовжують боротись.

Фото: Суспільне.

06/22/2022

You cannot copy content of this page