fbpx

ЗСУ витіснили ворога з с. Миколаївка на Херсонщині

На Херсонщині українські військові витіснили росіян із села Миколаївка, – повідомляє Генштаб ЗСУ станом на 18:00 понеділка, 30 травня.

“На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Посад-Покровське, Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Партизанське та інших.

В ході вдалого наступу підрозділів Сил оборони ворог зазнав втрат та відійшов з населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших підрозділів збройних сил РФ”, – зазначено в повідомленні.

Напередодні було витіснено окупантів з Андріївки, Лозового та Білогірки Херсонської області.

Військові експерти тепер сперечаються чи це справді контрнаступ чи спосіб відволікти росіян з донецького і Луганського напрямів.

Так, американський аналітичний центр “Інститут дослідження війни” у своєму звіті 29 травня зазначає, що український наступ змусив росіян перейти до оборони і зосередити нові сили на Херсонщині.

“Ця українська контратака, ймовірно, має на меті зірвати зусилля Росії щодо встановлення міцних оборонних позицій уздовж південної осі. Попри те, що українська контратака, ймовірно, не зможе повернути значну територію найближчим часом, вона, ймовірно, порушить російські операції й потенційно змусить Росію розгорнути підкріплення в Херсонській області, яка переважно утримується не високоякісними підрозділами”, – йдеться у повідомленні аналітичного інституту.

Фото: 24 канал.

05/31/2022

You cannot copy content of this page