fbpx

ЗСУ здійснюють маневрену оборону – Маляр

«Головне завдання захисників України – не допустити оточення, не дати ворогові просунутися вглиб території та відтягнути сили супротивника», – заявила в ефірі національного телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Щодо Сходу, справді, це гаряча точка зараз, там тривають запеклі бої. На сьогодні ворог має вогневу перевагу, але Збройні сили зі свого боку завдають ворогові втрат. ЗСУ роблять все, щоб не допустити оточення, просування ворога вглиб території, а також намагаються всіляко відтягнути сили ворога. Ситуація складна, цього ніхто не приховує. Наразі ЗСУ здійснюють маневрену оборону та змінюють певні рубежі”, – сказала вона.

У районі Сєвєродонецька тривають безперервні бої, які посилені в останні кілька тижнів, адже за деякими даними, окупантам поставлено завдання до 26 червня захопити всю Луганську область.

Наразі загарбники намагаються прорвати оборону українських військ та взяти в оточення угруповання, яке здійснює оборону Лисичанська та Сєвєродонецька.

За даними голови Луганської ОВА, армія рф направила всі резерви на Сєвєродонецька та напрямку Золоте-Тошківка, передає Обозрєватєль.

Фото: ukrinform.

06/24/2022

You cannot copy content of this page