fbpx

Звільнення і перетасовки на місцях. Подробиці великих кадрових змін у СБУ

Як повідомлялось раніше 17 липня Президент відсторонив Ірину Венедіктову від посади генпрокурорки, а Іван Баканов був усунутий від виконання обов’язків голови СБУ.

Пізніше стало відомо, що Баканова все ж звільнили. проте цим не завершилось. В СБУ відбулись великі зміни і торкнулись вони ледь не всіх областей.

Про це повідомляє Українська правда.

Зеленський звільнив також заступника Івана Баканова – Володимира Горбенка.

Президент також змінив і декількох голів обласних управлінь СБУ.

Так, учора 19 липня Володимир Зеленський звільнив Горбенка Володимира Терентійовича з посади заступника голови СБУ.

Відбулись і перестановки на місцях.

З посади начальника управління СБУ в Сумській області Президент звільнив  Григоренка Руслана Володимировича замість нього було призначено Федорова Едуарда Володимировича.

Звільнено було також з посади начальника управління СБУ у Дніпропетровській області Краснянського Володимира Юрійовича. На його місце призначено Лисака Сергія Петровича, якого перед тим було звільнено із посади начальника управління СБУ в Житомирській області.

Борзілова Євгена Вікторовича Зеленський призначив із управління СБУ в Полтавській області в управління СБУ в Закарпатській області.

А от полтавське управління СБУ очолив Рудницький Іван Львович, який до того очолював саме управління спецслужби на Закарпатті.

В Харківській області начальником управління СБУ став  Куць Олександр Іванович. Очільника, що займав посаду до нього, Романа Дудіна президент звільнив ще 29 травня.  Причиною звільнення стало те, що той «не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто».

20,07,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page