fbpx

Звичайні дерев’яні піддони можуть зробити з вашим садом неймовірну річ. Ви тільки подивіться!

Життя в мегаполісах б’є ключем. Великі міста приваблюють своїми перспективами, можливостями, різноманітністю розваг. Однак, часто люди втомлюються від постійної міської суєти і шуму. Їм хочеться побути в тиші, наодинці з природою. Хтось любить копатися в землі і вирощувати екологічні овочі і фрукти, хтось – просто приїхати на вихідні, посмажити, нікуди не поспішаючи, шашличок і вести неквапливі бесіди з друзями або родиною, пише Duck Show.

У будь-якому випадку, хочеться, щоб заміське місце відпочинку було не тільки затишним, але і красивим, а краще ще і практичним. Для цього багато хто наймає садових дизайнерів, самостійно або з чиєюсь допомогою створюють ландшафтний дизайн. Найчастіше на це йде чимало часу і коштів.

Але навіть для тих, хто хотів би створити красу на своїй ділянці, не особливо вкладаючись, є відмінне рішення – змінити на краще садове простір за допомогою такого матеріалу, як дерев’яні піддони або їх ще називають палети.

Ловіть 12 найцікавіших і практичних ідей.


Квітник

Хочеться купити дуже красиві посадочні ящики або горщики для рослин, однак, з огляду на їх ціну, страшнувато залишати таке придбання на вулиці без нагляду, хоч в будинок тягни.

Читайте також: СУЧАСНІ АЛЬТАНКИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ: 26 КРУТЕЗНИХ ІДЕЙ, ЯКІ ВИ ТОЧНО ЗАХОЧЕТЕ ВТІЛИТИ В ЖИТТЯ

Цю проблему можна вирішити за допомогою піддонів. Дерев’яні, вони відмінно виглядатимуть з квітами на веранді або як піднесене квіткове оформлення. При цьому такі ящики добре продуваються і досить міцні.

Вигорілого виду пофарбоване дерево – досить актуальна тенденція

Щоб надати вашим виробам з піддонів шикарний вид, досить попрацювати над ними з пензликом і фарбою, лаком або морилкою. Після цього, за допомогою наждачного паперу надаємо дошкам пошарпаного вигляду – і можна використовувати їх для створення будь-яких стильних садових меблів.

Припіднята клубма

Для створення такої пересувної клумби, на нижній частині піддона потрібно закріпити коліщатка, які обертаються в різні боки і профарбовуємо фарбою їхні зовнішні сторони. Прикрашаємо вже непридатними до використання жалюзі, екранами для ванни або тим, що фантазія підкаже. Усередині периметр викладається і зшивається геотекстилем. Поверх нього насипається шар дренажних каменів, який покривається ще одним шматком ландшафтної тканини. Далі залишається тільки викласти шар грунту з добривами і висадити ваші улюблені рослини.

Лавка для садівництва

Зручним, красивим і практичним рішенням на вашій ділянці може стати така ось садівнича лава. Робиться просто, швидко, а прослужить довго.

Милий дерев’яний парканчик

Всього лише перевернувши палети і оформивши їх на свій смак, ви отримуєте шикарний парканчик, яким можна не тільки відгородитися від вулиці, а й розмежувати сад на зони.

Місце для зберігання садового інвентарю

Чудова ідея прилаштувати вічно притулені по різних кутах граблі, лопати, волоті. Яка економія простору!

Використання піддонів як грядок для овочів

Акуратні, рівні грядки з дерев’яних палет безсумнівно додадуть охайності вашій ділянці, до того ж бур’янів буде в рази менше.

Оформлення непривабливої стіни квітами

І в цьому піддони стануть вашими помічниками. Якщо на вашому паркані є місця, які ви б вважали за краще приховати, зробити це можна за допомогою рослин, висаджених в прибиту до нього палету.

Навісна лава, яку можна скласти

Досить функціональна штука, яку є сенс використовувати не тільки на стіні будинку, але і в гаражі, і в будь-якому іншому місці, де вам тимчасово необхідно мати під рукою якісь пристосування для роботи.

Вертикальний зелений сад

Садівники, які вирощують зелень, як ніхто знають, що різні її види досить вибагливі і вимагають індивідуального догляду. Для того, щоб піклуватися про них було легше, можна спорудити таку вертикальну грядку. А якщо пофарбувати передні панелі і підписати назви, орієнтуватися в сортах стане набагато простіше. І виглядає круто!

Читайте також: МОРКВА СХОДИТИМЕ ШВИДКО ТА БУДЕ СМАЧНОЮ І СОКОВИТОЮ, ДОСТАТНЬО ЛИШЕ ПОСІЯТИ ЇЇ ЦИМ СПОСОБОМ

Багаторівнева клумба

Як же цікаво і оригінально вона виглядає, а зробити її зовсім нескладно, та й часу багато не займе.

Садова барна стійка

Можливо, це здасться зайвим, але така річ безумовно буде виглядати дуже стильно у вашому дачному інтер’єрі. Та й після важкої роботи в саду можна дозволити собі розслабитися біля такого столика з двох палет і декількох кам’яних плит.

You cannot copy content of this page